Ingredients
• 4 entrecots de vedella.
• 150 ml de nata fresca espessa per cuinar.
• 150 g de formatge Roquefort.
• 500 g de mongetes verdes rodones (fresques o congelades).
• Un parell de grans d’all
• Julivert picat.
• Mantega
• Sal i pebre negre.
• Oli de gira-sol.
Preparació
Netejar o descongelar les mongetes tendres. Coure-les en aigua bullint i escórrer bé.
Pelar i picar les dents d’all, picar el julivert.
Guardar la nata a temperatura ambient.
Aixafar la meitat del Roquefort amb una forquilla.
Tallar l’altra meitat en trossos petits i reservar-los.
En una paella, daurar la meitat de l’all en una cullera de mantega. Afegir-hi les mongetes tendres i escalfar-ho a foc suau. Salpebrar.
En una altra paella, fondre una nou de mantega i unes gotes d’oli. Coure-hi els entrecots a foc fort, volta i volta, segons els gustos. Salpebrar (poca sal perquè el formatge ja conté prou).
Apagar el foc, distribuir la carn en els plats.
Abocar la nata fresca amb el Roquefort aplanat a la paella calenta i barrejar amb els sucs de la carn.
Distribuir ràpidament en els plats les mongetes tendres.
Abocar la nata a sobre de la carn.
Escampar els trossos de formatge reservats.
Escampar-hi el julivert picat.