Ingredients per a 4 comensals
4 lloms de lluç
Salsa de marisc
12 gambots
Tiges d’un manat d’espàrrecs verds
2 patates
Julivert
Oli d’oliva
Sal
COM FER LLUÇ AMB DUES SALSES
Començarem preparant la salsa casolana de marisc, o comprant-la feta al
súper.
Un cop feta, posarem a coure les tiges dels espàrrecs i les patates tallat tot a
trossos al costat d’una mica de sal i el julivert.
Quan estigui tot cuit, traurem la major part de l’aigua i després triturarem tot
amb la batedora fins aconseguir una crema espessa i suau.
El lluç cal marcar-lo a la planxa i si pot ser en una paella que puguem ficar al
forn, ja sigui perquè té el mànec metàl·lic o extraïble.
Posarem un raig d’oli d’oliva a la paella, salpebrem el lluç i el cuinarem a la
planxa durant uns dos minuts per cada costat.
Posteriorment, encendrem el forn a 180 graus amb calor amunt i avall i en
què estigui calent hi ficarem la paella durant 12 minuts. El temps és relatiu,
en aquest cas és un tall gruixut i per això necessita 12 minuts. El temps el
marcarà el gruix de les tallades.
En cas que feu més d’una ració, llevat que disposeu d’una paella molt gran,
haureu de posar els talls en una font.
Mentre es fa el lluç, cuinarem els gambots i els caps dels espàrrecs a la planxa
amb una mica d’oli d’oliva i sal.
En que tinguem tot fet, presentarem el plat cobrint el fons amb la crema
d’espàrrecs, col·locant el tall de lluç al centre, uns gambots i uns espàrrecs
col·locats com més ens agradi i finalment posarem una quantitat al gust de
salsa de marisc per damunt del lluç.
Recepta i foto: Javier Romero – Cocina Familiar