28.5 C
Castelldefels
sábado, julio 24, 2021

FIDEUÀ DE GAMBES

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 kg de fideus del nº 4
1 kg de gambes
1 kg de musclos
4 grans d’all
4 cullerades soperes de tomàquet fregit
Fumet de peix
Colorant alimentari
Oli d’oliva i sal.
PREPARACIÓ PAS A PAS
Preparar el brou de peix. En primer lloc prepararem el brou de peix, o
utilitzarem fumet que hàgim fet amb algunes espines i caps de peix que hàgim
consumit i hem guardat previsorament.
Cuinar les gambes. Posarem la paella al foc amb un bon raig d’oli i sofregirem
les dents d’all ben picades. Quan estigui daurat hi posarem les gambes,
pelades o sense pelar (al gust), i ho cuinem.
Sofregir el tomàquet. Quant estiguin fetes els gambes, les passem a un plat i
afegim a la paella les quatre cullerades de tomàquet fregit, que cuinarem fins
que veiem que el tomàquet pràcticament ha desaparegut.
Afegir els fideus i el brou. En aquest punt afegirem els fideus i els ofegarem
durant uns segons. Afegim el colorant amb una mica de sal, donem unes
voltes i posarem el brou, recordant que cal posar dues vegades i mitja més
que de fideus en volum. Ara posarem foc mitjà-alt i cuinarem a aquesta
intensitat fins que s’hagi evaporat la meitat del brou. Després baixarem el foc
a mitja intensitat fins al final.
Afegir les gambes i els musclos. Just després d’afegir el brou, afegirem les
gambes i els musclos (sense closca).
Esperar que redueixi el brou. Quan hagi desaparegut el brou gairebé
íntegrament, apaguem el foc, tapem la paella amb un drap i deixem que es
recogui durant 5-10 minuts abans de menjar-la.
Recepta i foto: Javier Romero – Cocina Familiar

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
2,831SeguidoresSeguir
18,100suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles