INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Una dotzena d’ous grossos
Un quilo i un quart de patates
Una dotzena de calamarsets
Tinta de calamar
Una ceba
Oli d’oliva i Sal.
PREPARACIÓ PAS A PAS
Comencem pelant, netejant i tallant les patates a làmines fines. Farem el
mateix amb la ceba i ho posarem tot a cuinar a foc lent en una paella amb oli
abundant.
Quan la patata estigui gairebé feta, batrem els ous en un bol gran i hi
afegirem la tinta de calamar, barrejant perquè la tinta de calamar tinyi tot
l’ou.
En què tinguem la patata a punt, la posarem ben escorreguda en l’ou i hi
afegirem sal. Ho barrejarem tot bé i deixarem que reposi així durant un deu
minuts.
Passat aquest temps, posarem una paella al foc cobrint el fons amb una mica
d’oli d’oliva i quan estigui calent hi afegirem la barreja d’ou i patata. Anirem
remenant l’ou perquè vagi quallant i quan vegem que hi ha força ou quallat
(aproximadament la meitat), donarem forma a la truita i esperarem que es
qualli la part de sota.
Quan veieu que al moure la paella es mou tota la truita, és el moment de
donar-li la volta. Un cop hagi quallat per l’altre costat, passem la truita a un
plat rodó i deixem que reposi.
Mentrestant, cuinarem els calamars a la planxa amb una mica d’oli i sal.
Amb els calamars a punt ja podem donar per finalitzada aquesta recepta de
truita de patata negra.
Recepta i foto: Javier Romero – Cocina familiar