«Des de l’Ajuntament de Castelldefels i molt especialment des de la Regidoria d’Igualtat condemnem tota mostra de LGTBIfòbia i continuarem treballant per una Castelldefels lliure de LGTBIfòbia, fomentant la cultura de la diversitat, atenent a les persones que necessiten algun suport o acompanyament i condemnant rotundament la violència contra dones i persones del col·lectiu LGTBI». Amb aquestes paraules la regidora d’Igualtat, Lourdes Armengol ha condemnat l’assassinat d’un jove a A Corunya, que podria tenir un mòbil homòfob.
Per aquest succés, tretze persones ja han estat detingudes per la seva presumpta relació amb la mort a cops del jove de 24 anys a prop d’una discoteca del passeig marítim de la Corunya, la matinada de dissabte passat.
La línia d’investigació de la policia se centra en una discussió per l’ús d’un telèfon mòbil que va desencadenar una baralla. Segons fonts policials, la víctima presentava forts cops al cap i diversos hematomes. Però l’entorn de la víctima assegura que darrere l’assassinat a cops hi ha un crim d’odi per la seva orientació sexual.
Coneguts del jove han iniciat una campanya a les xarxes socials reclamant que s’investigui el cas sota el hashtag #JustíciaParaSamuel, en què reclamen als possibles testimonis de l’agressió que expliquin el que van veure a la policia.
Col·lectius LGTBIQ+ de tot l’Estat han convocat avui dilluns al vespre concentracions de protesta, suport i condol en diverses ciutats, també a Barcelona, concretament a les 20 hores a la superilla de carrer Comte Borrell,al costat del Parlament.
“Ens sumem a la condemna de l’assassinat de Samuel a A Coruña. És un fet molt greu. L’odi i la violènica no tenen lloc. Ens cal una societat lliure de violència on tots i totes siguem lliures de ser qui som”, expressen des de l’Espai Monserrat Roig de Castelldefels, el centre de informació i recursos per a les dones i persones LGTBI. “El nostre més sentit condol a la família i amistats de Samuel”.
A Castelldefels es pot contactar amb el Punt SAI – Servei d’atenció Integral LGTBI per telèfon: 667 871 709 o per correu electrònic igualtat@castelldefels.org.