28.5 C
Castelldefels
sábado, julio 24, 2021

COCA TIPICA DE SANT JOAN

Ingredients

250 gr de farina de força. 100 gr de sucre. 100 gr de mantega. 2 ous. 20 gr de llevat en pols. ½ got de llet. 1 branca de canyella. ½ pell de llimona ratllada. Pinyons. Fruita confitada variada.

Preparació

Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.

Afegiu-hi tres cullerades de farina i treballeu-ho fins fer una massa llisa; deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.

Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu en el centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.

Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.

Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d’un cm aproximadament i forma ovalada.

Pinteu-ho amb ou i col·loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli de volum.

Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.


Variacions

Abans de col·locar-hi la fruita es pot posar una capa finíssima de massapà rebaixat amb una mica de clara d’ou.

S’hi pot posar crema després de deixar llevar la massa amb les fruites.

Es pot fer sense fruita confitada.

Es pot farcir de crema, cabell d’àngel, etc.

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
2,831SeguidoresSeguir
18,100suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles