La fàbrica que es va fundar l’any 1870 a Badalona de la mà dels germans Vicente i José Bosch per produir l’Anís del Mono, trasllada part de la producció a Andalusia. El Grup Osborne, actual propietari de la marca d’origen català des de l’any 1975, ha informat que s’emporta gran part del procés de producció de l’Anís de Mono al Puerto de Santa Maria a Cadis. A Catalunya només es farà la destil·lació, que continuarà a Badalona.
Sembla que l’Anís del Mono està seguint les passes que va fer fa uns mesos Pastas Gallo traslladant la producció de pasta seca que es feia a Granollers a Còrdova, deixant la producció de pasta fresca com canelons i lasanya a la capital del Vallès Oriental.
El naixement de l’Anís del mono va ser força curiós, Vicente Bosch tenia negocis a Amèrica i un client li va regalar un mico que el va inspirar per batejar el seu licor anisat i fer l’etiqueta amb la imatge d’un mico amb cara d’humanoide. Eren els anys de la teoria de l’origen de les espècies de Darwin i tothom en parlava i debatien sobre el veritable origen dels humans.
Vicent Bosch volia una ampolla diferent i va aconseguir una ampolla que ha perdurat fins als nostres dies, bastant-se en una ampolla de perfum francès que li va regalar a la seva dona. Una ampolla amb formes de diamants. Una ampolla que a més es podia utilitzar com a instrument musical i que amb el pas dels anys es va convertir en una eina imprescindible per cantar nadales.
L’etiqueta que va ser encarregada a una impremta francesa, té una errada d’origen que els propietaris van voler mantenir i encara és visible en totes les ampolles d’Anís del Mono. A la paraula “Destilación“ li sobra una ela i es pot llegir “Destillación“.
L’any 1975 l’Anís del Mono va passar a mans de la marca Osborne que ara ha decidit endur-se part de la producció a la seva terra. Sempre ens quedarà l’estàtua del mico amb l’ampolla, ubicada al passeig marítim de Badalona al peu del Pont del Petroli.