Ingredients per a 12 unitats
• Dues fulles de pasta de full rectangular
• 400 g de cireres
• 100 g de sucre
• 5 ml de suc de llimona
• Una cullerada de Maizena
• Un ou batut
• Sucre glacé per servir
Com fer-ho
Començarem per treure l’os a les cireres amb aquest petit «invent» casolà i
aconseguint que quedin senceres.
No necessitem res més que unes palletes de refrescos i una mica de traça. Per
a desossar gairebé mig quilo de cireres haurem d’utilitzar tres palletes.
La cosa és ben senzilla, hem de punxar amb la palleta per la base de la cirera,
és a dir, el costat contrari a on està la cua. Donarem un cop sec procurant no
torçar-nos per tal què la palleta doni en l’os de la cirera.
Una vegada que es nota l’os seguir empenyent i ja la mateixa palleta
arrossegarà l’os cap a l’exterior, quedant un canal perfecte dins de la cirera i
el més important, sense trencar-se pels laterals.
Seguidament en un pot tirem les cireres desossades i senceres, el sucre, el suc
de llimona i ho deixem coure a foc mitjà durant cinc minuts.
Dissolem la cullerada de Maizena amb una cullerada d’aigua i l’afegim a la
confitura de cireres i ho deixem cuinar durant un minut observant que la
barreja va espessint a poc a poc. Retirem del foc i ho deixem refredar durant
una estona.
Preescalfem el forn a 190ºC amb calor amunt i avall.
Estirem les planxes de pasta de full una damunt d’altra i les dividim amb un
ganivet en quadrats iguals, separant aquests quadrats.
Aboquem una cullerada de farciment, com tres o quatre cireres amb la seva
gelea en cada quadrat i tapem amb un altre quadrat per sobre segellant les
vores amb una forquilla.
Pintem amb l’ou batut i ho posem al forn uns 20-25 minuts fins que estiguin
daurades. Retirem del forn i ho deixem refredar sobre de la placa durant deu
minuts i les passem per una reixeta i les empolvorem amb sucre glass.
Per convertir-les en un gran postres, podem servir-les amb gelat o una salsa
de vainilla. Els amants del contrast salat les gaudiran amb un bon formatge.
Recepta i foto: Ester Clemente – Directo al Paladar