El Ple ordinari del mes de maig de l’Ajuntament de Castelldefels va aprovar, entre d’altres coses, el conveni de cessió gratuïta d’una parcel·la propietat de l’Ajuntament a l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i gestió patrimonial (IMPSOL), entitat pública empresarial depenent de l’AMB. La cessió de la parcel·la, al c/Pietat 9-11, té com a finalitat la promoció i construcció d’habitatges protegits. L’objectiu és construir 72 vivendes protegides en règim de lloguer de protecció oficial en una finca coneguda com a H1. Les obres es preveu que comencin a principis de l’any vinent.

Aquesta és una de les accions dutes a terme pel consistori amb la finalitat de consolidar el parc de vivenda social del municipi i continuar amb les polítiques d’accés a l’habitatge a Castelldefels. Es tracta d’una de les prioritats del govern municipal, que encara ha cobrat més importància amb la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

La cessió aprovada al Ple de maig se suma a una altra mesura que es va prendre a la sessió plenària del passat mes d’abril: l’Ajuntament va aprovar la compra de la part privada d’una finca, coneguda com a H2 (també al carrer Pietat). En aquests terrenys, situats a la zona sud-est del carrer, i ara de titularitat totalment municipal es volen construir una setantena d’habitatges de lloguer de protecció social.

Entre ambdúes accions, es preveu que Castelldefels sumarà més de 140 habitatges al Parc d’Habitatge Públic de Lloguer Social.

D’altres mesures relacionades amb l’accés a l’habitatge són la posada en marxa d’un servei municipal d’acompanyament a persones en procés de desnonament o la reactivació de la Taula Local de l’Habitatge (la seva darrera reunió va tenir lloc el passat 26 d’abril).

Notícia relacionada:  Nous passos per a la construcció de més habitatge públic de lloguer a Castelldefels

Imatge notícia

Veure notícies a Portada de «elCastell.org»

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*