Ingredients
Per a fer el Bescuit
8 Ous
200 gr. de sucre
200 gr. de farina de rebosteria
Un sobre de llevat químic
Una culleradeta de vainilla ensucrada
Ratlladura de la pell de llimona
Per fer l’almívar
200 gr. de sucre
150 ml. d’aigua
150 ml de rom negre o brandi
Per a fer la crema pastissera
Un parell d’ous
140 gr. de sucre
60 ml. d’aigua
Passos
Posem en un bol els ous, el sucre, la ratlladura de llimona i el sucre vainillat i
ho batrem amb unes varetes fins que quedi ben escumós i d’un color més clar.
Tamisem la farina i el llevat químic i l’incorporarem al bol poc a poc. Amb les
mans remenarem de baix a dalt perquè quedi tot ben integrat.
En un motlle rectangular posarem un paper d’enfornar per la part de baix i
afegirem la barreja d’el pa de pessic. Mourem la safata perquè quedi ben
distribuïda tota la barreja.
Hem preescalfat el forn a 190 º centígrads per amunt i avall. Posem al forn
durant uns 25 minuts aproximadament. Depèn de cada forn. Deixarem
refredar el pa de pessic abans de treure’l del motlle.
Fem un almívar posant un cassó al foc amb l’aigua i el sucre i quan comenci a
bullir apagarem el foc. Hi afegirem el rom i deixarem bullir de nou durant uns
dos minuts. Deixarem refredar.
Per fer la crema de rovell posarem els ous en un bol i els batrem, afegirem
l’aigua i el sucre. Remenarem una mica i afegirem la maizena. Batrem amb un
batedor manual fins que quedi tot ben barrejat.
Posarem la crema de rovell en un pot i sense deixar de remoure s’anirà
espessint. La deixarem refredar.
Quan s’hagi refredat el pa de pessic li donarem la volta i traurem el paper.
Tallarem el pa de pessic en quadrats de 6 per 6 cm. i amb una cullera gran
emborratxarem els melindros per sobre fins que quedin ben xops.
A continuació posarem la crema per sobre. Per cremar-ho posarem bastant
sucre per sobre i amb una pala de cremar molt calent ho cremarem.
Recepta i foto: El forner d’Alella