21.1 C
Castelldefels
miércoles, junio 23, 2021

Recepta del gratinat de patates

Ingredients per a quatre persones
Un quilo de patates
Un gra d’all
Una mica de farigola
Un full de llorer
500 gr de llet
Una mica de nou moscada
Una mica de sal
Una mica de pebre mòlt
250 g de nata espessa

Preparació
Pelar les patates, rentar, assecar i tallar-les a rodanxes d’uns tres mm. de
gruix. Si ho fem amb mandolina, surten perfectes.
Pelar el gra d’all, aixafar una mica i posar-lo en una cassola.
Col·locar les rodanxes de patata, abocar la llet freda, afegir la farigola, el
llorer, el pebre mòlt i la nou moscada, i remoure-ho bé.
Posar a foc mitjà-baix. És important no pujar molt el foc perquè es surt de
seguida. Estaran fetes en uns 35-40 minuts. Passat aquest temps posar la tapa
a la cassola i deixar-les reposar uns 10 minuts.
Escalfar el forn a 220 º C, calor amunt i avall.
Greixar les parets d’una safata apta per al forn o unes cassoletes.
Col·locar una primera capa de patates, posar una mica de nata espessa per
damunt d’elles, ben estesa amb l’ajuda d’una cullera. Col·locar la següent
capa de patates, tornar a posar una mica de nata espessa i així fins que les
tinguem totes col·locades.
Colar la llet que hagi quedat de bullir i abocar una mica d’aquesta llet a la
safata o a les cassoletes. No els omplim molt, hem de deixar uns dos cm. fins
a la vora, perquè en el forn bull i es pot vesar.
Ficar-les en el forn uns 20 minuts fins que es gratinin i ens quedin com veiem
a la foto.
Es serveix immediatament.

Recepta i foto: Su (Webos

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
2,391SeguidoresSeguir
17,900suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles