Ingredients
• Medallons de rap
• Sal
• Farina
• Oli
• Brou de peix
• Gambes o llagostins
• Alls
• Ceba
• Porro
• Pastanaga
• Fulla de llorer
• Conyac
• Tomàquet fregit
• Caiena
• Pebrot vermell
Preparació
Salem els trossos de rap nets i els passem per farina.
Els fregim en una paella amb oli i els reservem en una font.
Pelem les gambes o llagostins i reservem els cossos.
Les closques i els caps les posem en una cassola amb oli per fregir i que deixin anar tot el sabor.
A continuació, afegim a la cassola la ceba i el porro trossejats, la pastanaga pelada i trossejada i el pebrot vermell a trossos. Salem i deixem que es fregeixi tot junt.
Afegim un doll de conyac i deixem que s’evapori l’alcohol.
Incorporem la caiena, la fulla de llorer i el tomàquet fregit i remenem. Cobrim amb brou de peix i deixem coure 20 minuts.
Transcorregut el temps, retirem i batem tot molt fi.
A continuació passem la barreja per un colador per eliminar qualsevol resta de pells o closques. Així ens quedarà una salsa fina i delicada.
Aboquem la salsa a una paella i rectifiquem de sal.
Deixem que es cuini tot junt uns 5 o 6 minuts.
Incorporem els trossos de rap i el cos de les gambes o llagostins prèviament saltats en una paella amb una goteta d’oli.
Recepta i foto: Puri – Willyviajera (Zaragoza)