Ingredients per 2 persones
– 1/2 coliflor
– 1 patata gran
– 3 rodanxes de codony
– 4 dents d’all
– Ajonjolí
– Oli d’oliva
– Cibulet
– Sal
Recepta
Llevar les fulles verdes de la base de la coliflor i separar els ramets.
Rentar-los bé i coure’ls en aigua bullint amb una mica de sal.
Rentar la patata, pelar-la i tallar-la en trossos.
En una olla amb aigua bullint i una mica de sal, coure-la fins que estigui tova.
Pelar els alls i tallar-los en rodanxes.
En una paella amb una mica d’oli d’oliva, ofegar els alls fins que estiguin daurats.
Escórrer la coliflor i la patata.
En un got apte per a batedora, batre la coliflor i la patata fins a formar un puré.
Afegir part dels alls daurats (hem de deixar algun per decorar després) i tornar a batre.
Abocar a poc a poc l’oli dels alls mentre batem perquè es lligui amb el puré.
Tallar en dues parts les rodanxes de codony i posar-les sobre un plat amb ajonjolí (només sobre un dels dos costats).
Col·locar dues cullerades de la brandada de coliflor en el plat i un tros de codony damunt.
Col·locar els alls daurats que havíem reservat sobre la coliflor i decorar amb una mica de cibulet.
Recepta i foto: Recetas para cocinillas