14.2 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Marc Coloma, creador de la “carn” Heura i activista: “Som pollastre i vedella 100% vegetals”

Carn 100% vegetal. Amb una frase aparentment tan contradictòria com aquesta es presenten amb una simple cerca a Google. I el fet és que Heura és la “carn vegetal” feta a Catalunya que està causant furor. “Una hamburguesa de carn contamina més que el teu cotxe” és l’eslògan del seu anunci en una gran pancarta al centre de Madrid. Les patronals càrnies els van demandar per publicitat il·lícita, però la justícia ha desestimat el cas i ha donat la raó a Heura.

Un dels creadors d’Heura Foods és Marc Coloma, conseller delegat de l’empresa i activista alimentari, com es defineix ell mateix. Els seus productes a base de proteïna vegetal viuen un boom: el 2020 van triplicar la facturació i ja són a 16 països d’arreu del món. Són a les llars perquè Heura ja es pot comprar a molts supermercats i grans superfícies, però també han arribat a l’alta gastronomia. “Tenim restaurants clients amb estrelles Michelin a Barcelona, Singapur i Hong Kong”, diu Coloma a RAC1.cat. Fa unes setmanes va rebre la distinció Science Innovatorsde 50 Next, que identifica els líders innovadors en gastronomia. Per Coloma és el senyal que “estem vivint una transició proteica i aquest creixement no pararà”.about:blankPUBLICIDAD

Estem vivint una transició proteica i aquest creixement no pararà

Marc Coloma cofundador d’Heura Foods

Marc Coloma // Heura Foods
Marc Coloma // Heura Foods

MÉS INFORMACIÓ : Els aliments amb més ferro: ni espinacs ni carn vermella

“CARN VEGETAL”?

La denominació de “carn vegetal” sobta. Com pot ser que es puguin denominar legalment així i oferir pollastre o vedella? El Parlament Europeu va resoldre fa pocs mesos que una hamburguesa vegetal es pot dir hamburguesa, com un filet, una salsitxa o una escalopa. Hi havia una batalla entre productors vegetarians i la indústria càrnia, però es va determinar que els productes vegetals es poden anomenar així, sense haver de buscar perífrasis com discos vegetals ni tires en el cas de les salsitxes.

“Crec que els malentesos els creen els lobbies i no els tenen els consumidors. Ningú mai ha tingut un malentès amb el braç de gitano, amb el perrito caliente o els espaguetis de carbassó”, diu Coloma. I afegeix: “Què fa que el pollastre sigui pollastre i la vedella, vedella? Proteïnes, minerals… Nosaltres som pollastre i vedella 100% vegetals. La mateixa experiència gastronòmica extreta del món dels vegetals”.

Ningú mai ha tingut un malentès amb el braç de gitano, amb el ‘perrito caliente’ o els espaguetis de carabassó

Marc Coloma cofundador d’Heura Foods

Nosaltres som pollastre i vedella 100% vegetals

Marc Coloma cofundador d’Heura Foods

Hamburguesa vegetal Heura // Heura Foods
Hamburguesa vegetal Heura // Heura Foods

En el cas del que anomenen pollastre, expliquen, està fet a partir de soja amb un procés semblant al de la pasta, i en el cas de la vedella, està feta de pèsols. Però podem fer una paella amb aquest producte vegetal? Una hamburguesa d’Heura colaria a un carnívor? El seu creador va a totes: “Un dia Mikel Iturriaga va donar paella amb Heura del Nectarí a la seva parella i va compartir a les xarxes que no ho havia notat. Una altra que també ens ha passat és que fins i tot carnissers a congressos ens feliciten pel producte”.

La llista d’ingredients dels productes Heura són llargues, més de cinc components, una característica dels ultraprocessats. A més, hi trobem ingredients com aromes, metilcel·lulosa, àcid ascòrbic… “El pa o la pasta són processats i són saludables. El nostre producte, segons el Carlos Rios i la seva aplicació de Realfooding, és un bon processat”, afirma Coloma.

Carnissers ens feliciten pel nostre producte

Marc Coloma cofundador d’Heura Foods

El nostre producte, segons el Carlos Rios i la seva aplicació de Realfooding, és un bon processat

Pollastre Heura // Heura
Pollastre Heura // Heura

QUÈ EXPLICA AQUEST BOOM?

El fet és que el vegetarianisme i el veganisme van en augment. Segons les dades de l’Informe del Consum Alimentari a Espanya, el 2018 es va menjar un 2,6% menys de carn que el 2017 i el consum de carn encadena sis anys de caiguda, que entre el 2012 i el 2018 ha estat del 12%. “Els millennials són els que estan impulsant el canvi en la forma en la qual mengem, sens dubte”, apunta el creador d’Heura.

Un dels seus eslògans és “Salva el món, menja Heura”. Agosarat? “L’impacte mediambiental de la ramaderia és el 14,5% de les emissions globals segons la FAO. Substituint una sola hamburguesa de vedella per una d’Heura pots estalviar 27 dutxes d’aigua i l’emissió de CO2 equivalent a 26 km en cotxe. Calcula això amb una població de set milions (si fas el càlcul a Catalunya). Sobre els animals, s’estima que al món 7.000 milions d’humans consumim 70 bilions d’animals a l’any”, apunta.

Substituint una hamburguesa de vedella per una d’Heura estalvies 27 dutxes d’aigua

Marc Coloma cofundador d’Heura Foods

La carn animal quedarà obsoleta

Marc Coloma cofundador d’Heura Foods

Porcs en granges industrials // Compassion in World Farming
Porcs en granges industrials // Compassion in World Farming

Coloma es defineix com a activista, i Heura fa promoció i difusió de l’animalisme: “Està extensament demostrat científicament que els animals no humans senten emocions”.

Aquest és només un dels motius pels quals creuen que “la carn animal quedarà obsoleta, perquè no tindrà cap mena de sentit. Segur que el futur és 100% vegetal”. Per convèncer el lector recomana tastar les seves broquetes amb verdures i salsa teriyaki. Tastar per jutjar, perquè sobre gustos no hi ha res escrit.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights