Arròs caldós de rap
Ingredients
- Un rap petit
- 2 cebes
- Una pastanaga
- 6 dents d’all
- Un full de llorer
- Pebre en gra
- 300 gr d’arròs
- Un litre i mig d’aigua
- Un bitxo
- Un parell de tomàquets madurs
- Una cullerada de pimentó dolç
- Una copa de brandy
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre i sal.
Com fer-ho - Arròs caldós de rap
Per al brou, posem en una olla el cap del rap, una ceba, la pastanaga,
dues dents d’all matxucats, la fulla de llorer, un xoriço d’oli d’oliva, sal i
pebre. El cobrim d’aigua i el posem a foc fort.
Quan trenca a bullir, baixem el foc. Retirem l’escuma i el deixem uns
30 minuts.
Mentrestant, piquem bé l’altra ceba i la posem en una olla alta amb un
xoriço d’oli d’oliva. Quan comença a transparentar, hi afegim els quatre
alls picats i el bitxo, també picat. - Arròs caldós de rap
Ho sofregim i hi afegim el tomàquet ratllat.
Quan s’ha sofregit, hi afegim el pebre vermell dolç.
Ho fregim durant un parell de minuts i hi afegim el brandi.
Quan redueix, incorporem l’arròs, ho sofregim dos minuts i hi afegim el
brou.
Ho deixem a foc fort durant vuit minuts. Després ho baixem fins a un
total de vint minuts aproximadament.
Arròs caldós de rap
Arroz caldoso de rape
Ingredientes
Un rape pequeño
2 cebollas
Una zanahoria
6 dientes de ajo
Una hoja de laurel
Pimienta en grano
300 g de arroz
Un litro y medio de agua
Una guindilla
Un par de tomates maduros
Una cucharada de pimentón dulce
Una copa de brandy
Aceite de oliva virgen extra
Pimienta y sal.
Arròs caldós de rap
Cómo hacerlo
Para el caldo, ponemos en una olla la cabeza del rape, una cebolla, la
zanahoria, dos dientes de ajo machacados, la hoja de laurel, un chorrito
de aceite de oliva, sal y pimienta. Lo cubrimos de agua y lo ponemos a
fuego fuerte.
Cuando rompe a hervir, bajamos el fuego. Retiramos la espuma y lo
dejamos unos 30 minutos.
Arròs caldós de rap
Mientas, picamos bien la otra cebolla y la ponemos en una olla alta con
un chorrito de aceite de oliva. Cuando empieza a transparentar,
añadimos los cuatro ajos picados y la guindilla, también picada.
Lo sofreímos y añadimos el tomate rallado.
Cuando se ha sofrito, añadimos el pimentón dulce. Lo freímos durante
un par de minutos y añadimos el brandy.
Cuando reduce, incorporamos el arroz, lo sofreímos dos minutos y
añadimos el caldo. Lo dejamos a fuego fuerte durante ocho minutos.
Después lo bajamos hasta un total de veinte minutos aproximadamente.
A falta de cinco minutos, añadimos la cola de rape troceada y
salpimentada.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa