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Arròs caldós de rap

Arròs caldós de rap

Ingredients

  • Un rap petit
  • 2 cebes
  • Una pastanaga
  • 6 dents d’all
  • Un full de llorer
  • Pebre en gra
  • 300 gr d’arròs
  • Un litre i mig d’aigua
  • Un bitxo
  • Un parell de tomàquets madurs
  • Una cullerada de pimentó dolç
  • Una copa de brandy
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre i sal.
    Com fer-ho
  • Arròs caldós de rap
    Per al brou, posem en una olla el cap del rap, una ceba, la pastanaga,
    dues dents d’all matxucats, la fulla de llorer, un xoriço d’oli d’oliva, sal i
    pebre. El cobrim d’aigua i el posem a foc fort.
    Quan trenca a bullir, baixem el foc. Retirem l’escuma i el deixem uns
    30 minuts.
    Mentrestant, piquem bé l’altra ceba i la posem en una olla alta amb un
    xoriço d’oli d’oliva. Quan comença a transparentar, hi afegim els quatre
    alls picats i el bitxo, també picat.
  • Arròs caldós de rap

  • Ho sofregim i hi afegim el tomàquet ratllat.
    Quan s’ha sofregit, hi afegim el pebre vermell dolç.
    Ho fregim durant un parell de minuts i hi afegim el brandi.
    Quan redueix, incorporem l’arròs, ho sofregim dos minuts i hi afegim el
    brou.
    Ho deixem a foc fort durant vuit minuts. Després ho baixem fins a un
    total de vint minuts aproximadament.

Arròs caldós de rap

Arroz caldoso de rape
Ingredientes
 Un rape pequeño
 2 cebollas
 Una zanahoria
 6 dientes de ajo
 Una hoja de laurel
 Pimienta en grano
 300 g de arroz
 Un litro y medio de agua
 Una guindilla
 Un par de tomates maduros
 Una cucharada de pimentón dulce
 Una copa de brandy
 Aceite de oliva virgen extra
 Pimienta y sal.

Arròs caldós de rap

Cómo hacerlo
Para el caldo, ponemos en una olla la cabeza del rape, una cebolla, la
zanahoria, dos dientes de ajo machacados, la hoja de laurel, un chorrito
de aceite de oliva, sal y pimienta. Lo cubrimos de agua y lo ponemos a
fuego fuerte.
Cuando rompe a hervir, bajamos el fuego. Retiramos la espuma y lo
dejamos unos 30 minutos.

Arròs caldós de rap

Mientas, picamos bien la otra cebolla y la ponemos en una olla alta con
un chorrito de aceite de oliva. Cuando empieza a transparentar,
añadimos los cuatro ajos picados y la guindilla, también picada.
Lo sofreímos y añadimos el tomate rallado.
Cuando se ha sofrito, añadimos el pimentón dulce. Lo freímos durante
un par de minutos y añadimos el brandy.
Cuando reduce, incorporamos el arroz, lo sofreímos dos minutos y
añadimos el caldo. Lo dejamos a fuego fuerte durante ocho minutos.
Después lo bajamos hasta un total de veinte minutos aproximadamente.
A falta de cinco minutos, añadimos la cola de rape troceada y
salpimentada.

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