16.6 C
Castelldefels
miércoles, abril 30, 2025
0,00€

No products in the cart.

LA PRENSA MAGAZINE Nº273.Receptes Setmana Santa

Receptes Setmana Santa

Són moltes les famílies que s’animen cada any a preparar les clàssiques «torrijas«, però el receptari tradicional d’aquestes dates va molt més enllà: el producte estrella d’aquestes festes és el bacallà.
Igual que el Nadal, per Setmana Santa encara seguim molt fidels a les tradicions.
Hem repassat dolços típics i també elaboracions salades, que dividim en dos grans grups: Els corresponents a la Setmana Santa pròpiament dita, que es caracteritza per l’absència de carn, en compliment del dejuni quaresmal, tot i que avui només es practica (si és que es practica) els divendres; els darrers dies de la Setmana Santa torna la carn per tal de celebrar el dia gran del cristianisme.

Receptes Setmana Santa


I els potatges de vigília que constitueixen el perol més típic per Setmana Santa; es tracta d’un plat humil, però que ben elaborat pot convertir-se en un menjar de luxe. La Sopa de Ceba o d’All, també coneguda com a Sopa Castellana, és típica d’aquests dies, sobretot a Castella. Les receptes tradicionals solen assentar-se en una base religiosa però també destaquen per ser plats econòmics.

En acabar Setmana Santa hi ha una tradicional costum de trencar el dejuni quaresmal: celebrar-ho amb un bon xai fet a la brasa de llenya.
I, ja per tancar les festes, no ens oblidarem de la Mona de Pasqua, un dolç molt típic de Catalunya, Balears, part de la Franja i València; una excel·lent recepta que ens ajudarà a celebrar el final d’aquests dies festius.

Receptes Setmana Santa
El mes d’abril està ple de celebracions i ens mantindrà alegres. Arriba el dia de Sant Jordi, el nostre particular dia dels enamorats; els carrers plens de flors, especialment ‘roses’ que ens regalen les persones volgudes (amics, nuvis, esposos, fills…), sempre hi ha un motiu per comprar i obsequiar una flor o un llibre, flors i llibres també tenen les seves parades per totes les ciutats i pobles catalans. Uns dies més tard ens arriba la festivitat de ‘la Moreneta’, la mare de Déu de Montserrat.
Ja veieu que tenim davant un esplèndid i fantàstic mes d’abril.
Feliç mes per a tothom!

Consulta en numerohttps://laprensamagazine.cat/archivos/22997s anteriores:

Síguenos en Instagram  Facebook

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,300SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Verificado por MonsterInsights