14.1 C
Castelldefels
jueves, mayo 6, 2021

Coca de Montserrat (Coca dolça)

Ingredients
• 250 grams de farina de força
• 210 ml d’aigua
• 18 grams de mantega. Pot ser greix de porc
• Un ou (mig per a la massa i mig per pintar la coca)
• 25 grams de sucre
• 17 grams de llevat fresc de forner
• pessic de sal
• Sucre per empolvorar la coca abans d’entrar al forn
• Aromes a el gust (pell de cítrics, vainilla, canyella …) O res, que està molt
bona igualment.
Elaboració pas a pas

  1. Desfer el llevat en l’aigua amb el sucre i mig ou. No cal que l’aigua estigui
    calenta.
  2. Barrejar la sal i la farina.
  3. Barrejar els secs amb els humits i pastar. Ha de resultar una massa llisa, no
    enganxosa.
  4. Deixar reposar 10 minuts perquè la massa es pugui estirar. Quan la massa
    es retreu es diu que està nerviosa, deixant-la reposar perd aquesta “força” i es
    pot estirar.
  5. Untar la superfície on anem a estirar-la i el corró amb oli per evitar que
    s’enganxi, no afegir més farina.
  6. Estirar la massa, normalment se li dóna una forma ovalada i allargada, però
    podem fer-la com vulguem: dividir-la per fer-ne de petites, quadrada, una
    gran…
  7. Deixar esponjar, almenys un parell d’hores, però dependrà de la calor que
    faci en aquest moment. Ha d’augmentar la seva grandària i veure que es creen
    bombolles.
  8. Quan estigui esponjosa, escalfar el forn a 190ºC i pintar amb el mig ou que
    va quedar, amb compte per no baixar l’esponjat.
  9. Un cop pintada escampar abundantment amb sucre.
  10. Enfornar uns 20 minuts (dependrà de la mida que li haguem donat); ha de
    quedar ben daurada.

Coca

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,920FansMe gusta
2,391SeguidoresSeguir
17,600suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles