Ingredients
• 250 grams de farina de força
• 210 ml d’aigua
• 18 grams de mantega. Pot ser greix de porc
• Un ou (mig per a la massa i mig per pintar la coca)
• 25 grams de sucre
• 17 grams de llevat fresc de forner
• pessic de sal
• Sucre per empolvorar la coca abans d’entrar al forn
• Aromes a el gust (pell de cítrics, vainilla, canyella …) O res, que està molt
bona igualment.
Elaboració pas a pas
- Desfer el llevat en l’aigua amb el sucre i mig ou. No cal que l’aigua estigui
calenta. - Barrejar la sal i la farina.
- Barrejar els secs amb els humits i pastar. Ha de resultar una massa llisa, no
enganxosa. - Deixar reposar 10 minuts perquè la massa es pugui estirar. Quan la massa
es retreu es diu que està nerviosa, deixant-la reposar perd aquesta «força» i es
pot estirar. - Untar la superfície on anem a estirar-la i el corró amb oli per evitar que
s’enganxi, no afegir més farina. - Estirar la massa, normalment se li dóna una forma ovalada i allargada, però
podem fer-la com vulguem: dividir-la per fer-ne de petites, quadrada, una
gran… - Deixar esponjar, almenys un parell d’hores, però dependrà de la calor que
faci en aquest moment. Ha d’augmentar la seva grandària i veure que es creen
bombolles. - Quan estigui esponjosa, escalfar el forn a 190ºC i pintar amb el mig ou que
va quedar, amb compte per no baixar l’esponjat. - Un cop pintada escampar abundantment amb sucre.
- Enfornar uns 20 minuts (dependrà de la mida que li haguem donat); ha de
quedar ben daurada.
Coca