Cassola de Cigrons
Ingredients per a 4 comensals
Una ceba
Un gra d’all
Una pastanaga
400 gr de cigrons
Dues cullerades d’oli d’oliva
Mig xoriço Rioja o un altre
Dues patates
Mig pebrot vermell
Una cullerada de pebre vermell
Sal i pebre
Cassola de Cigrons
Preparació
Posar a remull els cigrons 12 hores i renteu-los abans de posar-los a coure.
Si utilitzes cigrons de pot, Fica’ls sota el raig d’aigua per a llevar-los la
gelatina abans d’incorporar-los al teu guisat.
Tallem la ceba, les pastanagues, el pebrot i l’all en brunoise (quadradets)
súper minis. Tallem les patates a trossos grans esquinçats, piquem el
xoriço a dauets una mica més grans. Reservem.
Posem a l’olla una mica d’oli i sofregim les verdures, primer la ceba i la
pastanaga, després el pebrot i l’all, deu minuts i li incorporem les patates,
remenem perquè no s’enganxi, unes quantes voltes i que prenguin un mica
de color i li afegim els trossos de xoriço, els cigrons i el pebre vermell, la
fulla de llorer i cobrim amb aigua.
Si cuinem a l’olla exprés (aconsellable) tapem i en 15 minuts estan
perfectes. Si ho fem a foc normal, 30 minuts a foc normal i 60 minuts a foc
lent.
Recepta: Conchaber
Cazuela de Garbanzos con chorizo
Cassola de Cigrons
Ingredientes para 4 comensales
Una cebolla
Un diente de ajo
Una zanahoria
400 gr de garbanzos
Dos cucharadas de aceite de oliva
Medio chorizo riojano u otro
Dos patatas
Medio pimiento rojo
Una cucharada de pimentón rojo
Sal y pimienta
Cassola de Cigrons
Preparación
Poner a remojo los garbanzos 12 horas y lávalos antes de ponerlos a cocer. Si
utilizas garbanzos de bote, mételos debajo del chorro de agua para quitarles la
gelatina antes de incorporarlos a tu guiso.
Cortamos la cebolla, las zanahorias, el pimiento y el ajo en brunoise
(cuadraditos) súper minis. Cortamos las patatas en cachelos, trozos grandes
rasgados, picamos el chorizo en cuadraditos un poco más grandes.
Reservamos.
Ponemos en la olla un poco de aceite y sofreímos las verduras, primero la
cebolla y la zanahoria, después el pimiento y el ajo, diez minutos y le
incorporamos las patatas, removemos para que no se pegue, unas cuantas
vueltas y que tomen un poco de color y le añadimos los trozos de chorizo, los
garbanzos y el pimentón, la hoja de laurel y cubrimos con agua.
Si cocinamos en la olla exprés (aconsejable) tapamos y en 15 minutos están
perfectos. Si lo hacemos al fuego normal, 30 minutos a fuego normal y 60
minutos a fuego lento.
Recta y foto: Conchaber
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa