Carpaccio de vieires
El seu deliciós sabor després de la marinada de cítrics
satisfarà tothom
Carpaccio de vieires
Ingredients
30 gr d’oli d’oliva verge extra.
15 gr de vinagre d’arròs.
Mitja llima i mitja taronja.
Gingebre fresc un tros d’un cm.
Vieires (només la carn).
Mig tomàquet petit.
Llavors de sèsam.
Escames de sal.
Carpaccio de vieires
Elaboració
Comencem per fer la vinagreta o marinada, així la tindrem a punt per
estendre sobre les vieires un cop laminades. Ratllem el gingebre, la mitja
llima i la mitja taronja amb un ratllador fi. Esprem també els sucs de la llima i
la taronja.
En un bol fondo barregem l’oli, el vinagre d’arròs, 1/2 culleradeta de
ratlladura de llima, 1/2 culleradeta de ratlladura de taronja, 1/4 culleradeta
de gingebre ratllat, 1 culleradeta de suc de llima i 1 culleradeta de suc de
taronja.
Ho batem amb unes varetes metàl·liques fins a integrar i emulsionar.
Retirem els coralls de les vieires i ens quedem només amb el filet, que
laminem finament amb ajuda d’un ganivet ben esmolat.
Col·loquem les làmines de vieira sobre un plat gran o dos plats petits, ben
esteses, i reguem amb la vinagreta que tenim preparada i reservada.
Introduïm a la nevera i deixem marinar durant una hora.
Carpaccio de vieires
Mentrestant, pelem un tomàquet i el tallem a quarts. En fem servir només un,
encara que la quantitat de tomàquet és opcional, de manera que al gust.
Retirem les llavors amb ajuda d’una cullereta i tallem la carn del tomàquet a
daus petits.
Quan el temps de marinat s’ha acabat, retirem la vieira de la nevera i deixem
que s’atemperi lleugerament.
Aleshores repartim les llavors de tomàquet i els daus sobre la vieira,
empolvorem amb llavors de sèsam i amb escates de sal i servim.
Recepta: Carmen Tía – DaP
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa