Lasanya de carn
Ingredients bàsics
Les proporcions són per a 4 persones i una safata de forn de 28x20cm aproximadament.
12 làmines de pasta per lasanya (preparar-la segons les instruccions del fabricant).
Una ceba.
Una dent d’all.
Una pastanaga.
Una branca d’api.
500 gr. de carn picada.
Una copa de vi blanc sec.
500 gr. de tomàquet natural pelat de llauna amb el seu suc o el mateix de tomàquets madurs
pelats i trossejats.
Vuit cullerades d’oli d’oliva.
Sal i nou moscada.
Ingredients per a la Salsa Beixamel
Mitja ceba.
Tres cullerades soperes d’oli d’oliva.
Quatre cullerades soperes de farina.
750 ml. (3 gots) de llet.
Sal, pebre i nou moscada.
Lasanya de carn
Preparació
Pelar, picar i daurar en 8 cullerades d’oli d’oliva la ceba i la dent de l’all.
Agregar-hi la pastanaga i l’api tallat a daus petits, ofegar uns minuts a foc mitjà/alt.
Afegir-hi la carn picada i ofegar-ho fins que canviï de color.
Salpebrar i afegir-hi nou moscada al gust.
Agregar-hi la copa de vi blanc i remoure fins que redueixi.
Incorporar-hi els tomàquets i anar tallant-los i barrejant-los amb el sofregit.
Baixar el foc a molt lent i anar removent de tant en tant durant 1h aproximadament sense
tapar (segons el tipus d’olla possiblement necessiti més temps) fins que quedi una salsa lligada
i ben travada.
Lasanya de carn
Preparar la beixamel: ratllar o picar molt fina la 1/2 ceba i daurar-la en una paella amb 3
cullerades d’oli d’oliva. Salpebrar i afegir-hi nou moscada al gust. Baixar el foc i afegir-hi la
farina i quan canviï de color incorporar-hi la llet i amb una batedora de varetes anar barrejant-
ho fins a aconseguir una salsa que, segons el gust de cadascun, pot ser més o menys espessa.
Lasanya de carn
Muntatge
Per muntar la lasanya, posarem a la base de la font de forn una mica de beixamel i damunt una
capa de làmines de pasta que haurem preparat segons indicacions del fabricant. Estendre
sobre la pasta salsa de carn i sobre aquesta una mica de formatge ratllat i una mica de
beixamel. Continuar repetint les capes fins a acabar amb una de pasta, beixamel i formatge en
abundància.
Introduir-ho al forn a la temperatura i el temps que ens indiqui el fabricant.
Recepta i foto: Carmen Martínez Calvo
Lasanya de carn
Lasaña de carne picada
Ingredientes básicos:
Las proporciones son para 4 personas y una bandeja de horno de 28x20cm aproximadamente.
– 12 láminas de pasta para lasaña (prepararla según instrucciones del fabricante). 1 cebolla. 1
diente de ajo. 1 zanahoria. 1 rama de apio. 500 gr. de carne picada. 1 copa de vino blanco. 500
gr.de tomate natural pelado de lata con su jugo o lo mismo de tomates maduros pelados y
troceados. 8 cucharadas de aceite de oliva. Sal y nuez moscada.
Lasanya de carn
Ingredientes para la Salsa Bechamel:
1/2 cebolla. 3 cucharadas soperas de aceite de oliva. 4 cucharadas soperas de harina. 750 ml. (3
vasos) de leche. Sal, pimienta y nuez moscada.
Lasanya de carn
Preparación:
Pelar, picar y dorar en 8 cucharadas de aceite de oliva la cebolla y el diente del ajo. Agregar la
zanahoria y el apio en daditos, rehogar unos minutos a fuego medio/alto.
Añadir la carne picada y rehogar hasta que cambie de color.
Salpimentar y añadir nuez moscada al gusto.
Agregar la copa de vino blanco y remover hasta que reduzca.
Incorporar los tomates e ir cortándolos y mezclándolos con el sofrito.
Bajar el fuego a muy lento e ir removiendo de vez en cuando durante 1h aproximadamente sin
tapar (según el tipo de olla posiblemente necesite más tiempo) hasta que quede una salsa ligada
y bien trabadita.
Lasanya de carn
Preparar la bechamel rallando o picando muy fina la 1/2 cebolla y dorarla en una sartén con 3 cucharadas de aceite de oliva. Salpimentar y añadir nuez moscada al gusto. Bajar el fuego y añadir la harina y cuando cambie de color incorporar la leche y con una batidora de varillas ir añadir la harina y cuando cambie de color incorporar la leche y con una batidora de varillas ir mezclándolo hasta conseguir una salsa que, según el gusto de cada uno, puede ser más o menos espesa
Lasanya de carn
Montaje:Para montar la lasaña, poner en la base de la fuente de horno un poco de bechamel y encima
una capa de láminas de pasta que habremos preparado según el fabricante. Extender sobre la
pasta salsa de carne y sobre ésta un poco de queso rallado y un poco de bechamel. Continuar
repitiendo las capas hasta terminar con una de pasta, bechamel y queso en abundancia.
Introducirlo en el horno a la temperatura y el tiempo que nos indique el fabricante.
Receta y foto: Carmen Martínez Calvo
http://cocinaconcdecarmen.blogspot.com.es/2013/02/lasana-de-carne.html
Receta y foto: Carmen Martínez Calvo
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa