Canalons a la catalana
Tot i que antigament es considerava una recepta d’aprofitament, en
l’actualitat, en la majoria de les cases s’ elabora expressament ja que és un
plat molt apreciat en totes les famílies. La barreja de tres tipus de carn en el
farcit -vedella, porc i pollastre- amb el toc especial que s’hi dona a cada
casa, converteix aquest plat en un dels més celebrats i esperats als banquets
nadalencs.
Canalons a la catalana
Ingredients per a quatre
400 gr carn picada de vedella
200 gr carn picada de porc
150 gr enciam de pollastre picada
100 gr foie-gras (una llauna)
Una ceba
Salsa beixamel 400 ml
Làmines de pasta per a canelons
Formatge parmesà al gust
Tomàquet madur ratllat
Brandi una copeta
Canalons a la catalana
Com fer-ho
Comencem posant les carns en un bol, treballant-les amb el tenidor fins a
aconseguir una barreja més o menys homogènia.
En una paella amb tres cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra, posem a
foc lent una ceba molt picada amb el tall brunoise i hi afegim les carns,
deixant que es cuinin mentre removem.
Després hi afegim una llauna de foie-gras i ho barregem bé.
Agregem un bon xoriguer de brandi i deixem que s’evapori l’alcohol.
Hi afegim dos tomàquets ratllats i seguim cuinant mentre la carn es va
convertint en una amalgama de color ataronjat. Quan tot hagi cuit uns 30
minuts, estarà llest per ser el farcit o farsa per als canelons.
Mentrestant, cuinem les làmines de pasta seguint les instruccions del
fabricant i quan estiguin en el seu punt les estenem sobre un drap de cuina
net.
Canalons a la catalana
Posem una cullerada del farcit sobre la pasta i enrotllem formant els
canelons.
Preparem una beixamel no gaire espessa i sense grums.
Posem una cullerada de beixamel al fons d’una font de forn i l’estenem amb el
dors de la cullera.
Sobre aquesta base, col·loquem els canelons i els cobrim amb més beixamel.
Sobre la beixamel, posem una capa generosa de formatge parmesà ratllat i
fiquem els canelons al forn preescalfat a 180ºC.
Ho posem al forn 10 minuts a aquesta temperatura i després gratinem a 230ºC
per tal de formar una crosta daurada a la superfície.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa