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domingo, enero 19, 2025
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Canelons de peix i marisc

Canelons de peix

Ingredients per a 4 persones

500 gr de peix blanc (lluç, mero, etc.)
150 gr de gambes pelades
150 gr de surimi
Una ceba petita
Una cullerada de farina
Llet
Plaques de canelons
Pebre
Beixamel
Tomàquet fregit
Formatge ratllat
Oli i sal

Canelons de peix
Com fer-ho
En una olla amb aigua ja ferint amb sal, s’ introdueix el peix.
Quan l’aigua torna a bullir, es baixa el foc per evitar una cocció violenta, i en
pocs minuts el peix quedarà llest.
Es retira el peix, es deixa temperar i es neteja d’espines, s’esmicola i es
reserva.
Es pela i es renta la ceba, i es talla en daus petits.
En una paella amb un raig d’oli, es sofregeix la ceba. Quan està oefegada,
s’afegeix el surimi trossejat i les cues de gambes tallades a trossos petits i es
dauren. S’afegeix el peix, s’espolsa el pebre i es deixa que agafi una mica de
color.

Canelons de peix
Paral·lelament, en un cassó es posa a escalfar la llet.
A la paella del peix, se li incorpora la cullerada de farina, i s’ofega amb el
conjunt uns minuts, removent constantment per tal què quedi ben distribuïda.
Quan la llet ha bullit, l’anem incorporant a poc a poc a la paella del peix,
sense deixar de remoure, per tal que el conjunt quedi cremós. Quan quedi
com si fos una massa per a croquetes, està llest.
Preparació dels canelons de peix i marisc
En funció del tipus de pasta per a canelons, es posen a bullir seguint les
instruccions del fabricant o es posen a remull. Un cop la pasta quedi flexible,
s’ escorre bé i es disposen les plaques sobre draps nets, estirades i separades
entre si.
En una safata per a forn, s’estén el tomàquet fregit de manera que cobreixi la
base.
S’escalfa el forn a 180ºC.
Es posa una cullerada de farcit sobre cadascuna de les plaques per a canelons
i s’enrotllen.
Es van col·locant a la safata.

Canelons de peix

Un cop la safata estigui plena, s’aboca beixamel per sobre dels canelons, de
manera que els cobreixi (si és casolana, ha d’estar temperada, no calenta).
Es posa el formatge ratllat per sobre i es porta la safata al forn, i es gratina a

180ºC fins que es dori.

Canelons de peix

Canelones de pescado y marisco
Receta fácil de canelones a partir de pescado blanco, gambas peladas y
surimi que se cocinan con cebolla, para luego converitrlos en un cremoso
relleno.

Canelons de peix
Ingredientes para 4 personas
 500 gr de pescado blanco (merluza, mero, etc.)
 150 gr de gambas peladas
 150 gr de surimi
 Una cebolla pequeña
 Una cucharada de harina
 Leche
 Placas de canelones
 Pimienta
 Bechamel
 Tomate frito
 Queso rallado
 Aceite y sal

Canelons de peix
Cómo hacerlo

En una olla con agua ya hirviendo con sal, se introduce el pescado.
Cuando el agua recupera el hervor, se baja el fuego para evitar una cocción
violenta, y en pocos minutos el pescado quedará listo.
Se retira el pescado, se deja atemperar y se limpia de espinas, se
desmenuza y se reserva.

Se pela y se lava la cebolla, y se corta en dados pequeños.
En una sartén con un chorro de aceite, se sofríe la cebolla. Cuando está
pochada, se añade el surimi troceado y las colas de gambas cortadas en
trozos pequeños y se doran. Se añade el pescado, se espolvorea
la pimienta y se deja que coja algo de color.

Canelons de peix
Paralelamente, en un cazo se pone a calentar la leche.
En la sartén del pescado, se incorpora la cucharada de harina, y se rehoga
con el conjunto unos minutos, removiendo constantemente para que quede
bien distribuida.
Cuando la leche ha hervido, se va incorporando poco a poco a la sartén del
pescado, sin dejar de remover, para que el conjunto quede cremoso.
Cuando quede como si fuera una masa para croquetas, está listo.
Preparación de los canelones de pescado y marisco

En función del tipo de pasta para canelones, se ponen a hervir siguiendo
las instrucciones del fabricante o se ponen a remojo. Una vez
la pasta quede flexible, se escurre bien y se disponen las placas sobre
trapos limpios, estiradas y separadas entre sí.
En una bandeja para horno, se extiende el tomate frito de modo que cubra
la base.

Canelons de peix
Se precalienta el horno a 180ºC.
Se pone una cucharada de relleno sobre cada una de las placas para
canelones y se enrollan. Se van colocando en la bandeja para horno.
Una vez la bandeja esté llena, se vierte bechamel por encima de los
canelones, de modo que los cubra (si es casera, debe estar atemperada, no
caliente).
Se pone el queso rallado por encima.

Se lleva la bandeja al horno y se gratina a 180ºC hasta que se dore.

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