Recepta: Carlos Arguiñano
Canelons de verdures
Ingredients per a 4 persones
16 canelons.
2 porros.
2 pastanagues.
2 cebes tendres.
Un got de vi blanc.
50 gr. molla de pa ratllada.
Formatge ratllat.
Aigua.
Oli d’oliva verge extra.
Sal.
Julivert.
Per a la beixamel
Una cullerada de farina.
Mig litre llet.
Oli d’oliva verge extra.
Nou moscada.
Sal.
Canelons de verdures
Elaboració
Posar abundant aigua a coure en una cassola.
Afegir-hi una mica de sal i un raig d’oli.
Quan comenci a bullir, incorporar les làmines de pasta.
Coure-les segons les indicacions del paquet.
R emoure’l de tant en tant per tal què no s’enganxin.
Retirar, refredar, escórrer i reservar en un plat.
Picar finament les cebes tendres, les pastanagues i els porros i sofregir-ho a
foc suau en una paella amb una mica d’oli.
Assaonar-ho.
Abocar-hi el vi i deixar-ho reduir durant 5 minuts.
Incorporar la molla de pa i deixar-ho temperar.
Omplir els canelons i col·locar-los en una font apta per al forn.
Per a la beixamel, posar un parell de cullerades d’oli, afegir la farina i ofegar-
ho breument.
Abocar-hi la llet a poc a poc sense deixar de batre.
Assaonar i empolvorar amb una mica de nou moscada ratllada.
Napar els canelons amb la beixamel.
Empolvorar amb el formatge ratllat i posar-ho al forn durant 3-4 minuts.
Decorar-ho, si es vol, amb una branqueta de julivert.
Consell. Després de coure les plaques de canelons, el millor serà passar-les
per aigua freda per tal de tallar la cocció. Per llevar l’excés d’aigua s’estén un
drap, col·locar a sobre els canelons i cobrir-los amb un altre drap per treure’ls
l’excés d’aigua.
Canelons de verdures
Canelones de verduras
Ingredientes ara 4 personas
16 canelones. 2 puerros. 2 zanahorias. 2 cebolletas. 1 vaso de vino blanco. 50 gr. miga de pan
rallada. Queso rallado. Agua. Aceite virgen extra. Sal. Perejil.
Para la bechamel: 1 cucharada de harina. 1/2 l. leche. Aceite virgen extra. Nuez moscada. Sal.
Canelons de verdures
Elaboración
Pon abundante agua a cocer en una cazuela. Añade una pizca de sal y un chorro de aceite.
Cuando empiece a hervir, incorpora láminas de pasta. Cuécelas según las indicaciones del
paquete. Remueve de vez en cuando para que no se peguen. Retíralos, enfríalos, escúrrelos y
resérvalos en un plato.
Pica finamente las cebolletas, las zanahorias y los puerros y sofríelos a fuego suave en una
sartén con un poco de aceite. Sazona. Vierte el vino y deja reducir durante 5 minutos. Incorpora
la miga de pan y deja templar.
Rellena los canelones y colócalos en una fuente apta para el horno.
Para la bechamel, pon un par de cucharadas de aceite, añade la harina y rehoga brevemente.
Vierte la leche poco a poco sin dejar de batir. Sazona y espolvorea con un poco de nuez
moscada rallada. Napa los canelones con la bechamel. Espolvorea con el queso rallado e
introduce en el horno durante 3-4 minutos. Decora con una ramita de perejil.
Consejo
Después de cocer los canelones, lo mejor será pasarlos por agua fría para cortar la cocción.
Para quitarles el exceso de agua extiende un trapo, coloca encima los canelones y cúbrelos con
otro trapo para quitarles el exceso de agua.
Receta: Carlos Arguiñano
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