Croquetes de bacallà
Ingredients
Una bossa de puré de patates Maggi.
500 g de bacallà dessalat.
400 g de ceba.
Un parell d’ous.
300 ml d’aigua.
200 ml llet semidesnatada.
Julivert picat.
Oli d’oliva.
Sal i Pa ratllat.
Croquetes de bacallà
Com preparar-les.
Comencem pel puré de patata. Posem un cassó a foc amb l’aigua, la llet i la
mica de sal. Portem a ebullició. Retirem del foc i hi afegim el puré de patata i
una mica de julivert picat. Deixem reposar dos minuts i remenem fins que
estigui tot unit. Cobrim amb paper film, tocant la superfície del puré perquè
es formi crosta i reservem.
Seguim amb el bacallà. Posem una mica d’oli en una paella i ofeguem la ceba
picada a foc molt suau fins que estigui tendra, però sense que agafi color (uns
10 minuts). Afegim el bacallà esmicolat i deixem coure fins que estigui fet.
Barregem tot amb el puré de patates, rectifiquem de sal i remenem fins unir-
lo bé.
Croquetes de bacallà
És el torn de les croquetes. Formem les croquetes amb l’ajuda de dues
culleres, donant-los forma arrodonida. Disposem dos plats, un amb ou batut i
un altre amb pa ratllat, i les anem passant per tots dos. Les deixem reposar
mitja hora abans de fregir-les.
L’últim pas: el fregit. Posem abundant oli en una paella i, quan estigui
calent, anem fregint les croquetes amb cura que es facin per tot arreu sense
cremar-se. Les anem traient de la paella amb ajuda d’una escumadora, les
col·loquem sobre un plat cobert amb paper absorbent, per treure l’excés d’oli.
Només queda servir-les calentes.
A tenir en compte. Tan important com és fer la massa de forma correcta,
també ho és, si tenim temps, deixar-la reposar d’un dia per l’altre. Si això no
és possible, un cop les haguem format i arrebossat, és convenient deixar-les
reposar uns 30 minuts abans de fregir, d’aquesta manera el pa ratllat
s’assecarà i quedaran més cruixents.
Croquetes de bacallà
El arrebossat
Amb una capa d’arrebossat és suficient. Si les croquetes s’obren durant la seva
fregit no és per falta d’arrebossat, sinó perquè l’oli no està prou calent, la
massa està massa líquida o les croquetes estan massa fredes a l’introduir-les
en oli calent.
Recepta i foto: La Prensa Magazine
Las croquetas tienen la gran ventaja de poder incluir un sinfín
de ingredientes, por lo que las combinaciones son
prácticamente infinitas.
Las croquetas de bacalao son una de las variaciones más
sabrosas, pero si además sustituimos la clásica salsa
bechamel por el puré de patatas conseguiremos enriquecer
todavía más esta tradicional receta.
Croquetes de bacallà
Ingredientes
Una bolsa de puré de patatas Maggi
500 g de bacalao desalado
400 g de cebolla
Un par de huevos
300 ml de agua
200 ml leche semidesnatada
Perejil picado
Aceite de oliva
Sal y Pan rallado
Croquetes de bacallà
Cómo prepararlas
Empezamos por el puré de patata. Ponemos un cazo
al fuego con el agua, la leche y la pizca de sal. Llevamos a
ebullición. Retiramos del fuego y añadimos el puré de patata y
un poco de perejil picado. Dejamos reposar dos minutos y
removemos hasta que esté todo unido. Cubrimos con papel
film, tocando la superficie del puré para que se forme costra y
reservamos.
Croquetes de bacallà
Seguimos con el bacalao. Ponemos un poco de aceite en
una sartén y rehogamos la cebolla picada a fuego muy
suave hasta que esté tierna, pero sin que tome color (unos 10
minutos). Añadimos el bacalao desmenuzado y dejamos cocer
hasta que esté hecho. Mezclamos todo con el puré de patatas
Maggi, rectificamos de sal y removemos hasta unirlo bien.
Es el turno de las croquetas. Formamos las croquetas
con la ayuda de dos cucharas, así vamos tomando porciones de
masa y dándoles forma redondeada. Disponemos dos platos,
uno con huevo batido y otro con pan rallado, y las vamos
pasando por ambos. Primero las rebozamos con huevo y
después con pan rallado. Las dejamos reposar media hora antes
de freírlas.
Croquetes de bacallà
El último paso: la fritura.
Ponemos abundante aceite en una sartén y, cuando esté
caliente, vamos friendo las croquetas con cuidado de que se
hagan por todos lados sin quemarse. A medida que las vamos
sacando de la sartén con ayuda de una espumadera, las
colocamos sobre un plato cubierto con papel absorbente, para
quitar el exceso de aceite. Solo queda servirlas calientes.
Croquetes de bacallà
El reposo es importante
Tan importante como es hacer la masa de forma correcta,
también lo es, si tenemos tiempo, dejarla reposar de un día para
otro. Si ello no fuera posible, una vez las hayamos formado y
rebozado, es conveniente dejarlas reposar unos 30 minutos
antes de freírlas, de este modo el pan rallado se secará y
quedarán más crujientes.
Croquetes de bacallà
El rebozado
Con una capa de rebozado es suficiente, no son necesarias
varias de pan rallado. Si las croquetas se abren durante su fritura
no es por falta de rebozado, sino porque el aceite no está
suficientemente caliente, la masa está demasiado líquida o las
croquetas están demasiado frías al introducirlas en aceite
caliente.
Recepta i foto: La Prensa Magazine
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