Croquetes casolanes
Ingredients per 4 persones
300 grams de dauets de pernil
5 cullerades de farina
150 gr. de pa ratllat
½ litre de llet temperada
100 gr. d’oli d’oliva
1 culleradeta de julivert picat
2 ous
1 polsim de sal
1 dent d’all
Croquetes casolanes
Com fer-les
Posem l’oli que cobreixi el fons de la paella, quan estigui calent hi afegim l’all molt picat, abans
que es dauri afegim la farina a poc a poc, perquè es barregi amb l’oli i no es formin grumolls.
Es tira la llet temperada a poc a poc, per anar fent la beixamel i finalment els dauets de pernil i el julivert.
Ha de quedar espessa la salsa, per poder embolicar-les sense dificultat.
Una vegada que hagi pres el gust el pernil, rectifiquem de sal, si fos necessari.
Deixem la massa en la nevera, i l’endemà o als dos dies, les emboliquem; passant-les abans de fregir-les per ou batut i pa ratllat.
Croquetes casolanes
Croquetas de jamón
Ingredientes para 4 personas
300 gramos de taquitos de jamón
5 cucharadas de harina
150 gr. de pan rallado
½ litro de leche templada
100 gr. de aceite de oliva
1 cucharadita de perejil picado
2 huevos
1 pizca de sal
1 diente de ajo
Croquetes casolanes
Cómo hacerlas
Ponemos el aceite que cubra el fondo de la sartén, cuando esté caliente añadimos el ajo muy
picadito, antes de que se dore añadimos la harina poco a poco, para que se mezcle con el aceite
y no se formen grumos.
Se echa la leche templada despacio, para ir haciendo la bechamel y por último los taquitos de
jamón y el perejil.
Debe quedar espesita la salsa, para poder liarlas sin dificultad.
Ya que haya tomado el gusto el jamón, rectificamos de sal, si fuera necesario.
Dejamos la masa en la nevera, y al día siguiente o a los dos días, las liamos; pasándolas antes
de freírlas por huevo batido y pan rallado.