Crema de carbassa
Ingredients per a 4 persones
500 gr de carbassa.
Un parell de porros.
3 pastanagues.
Una patata mitjana.
Oli d’oliva, sal i pebre negre nouvinguda.
Crema de carbassa
Preparació
Pelar les pastanagues amb un pelador i tallar-les en rodanxes.
Tallar als porros les arrels i també la part més verda, a més de la capa més
externa. Tallar-los per la meitat i en rodanxes. Es recomana no llençar la part
verda dels porros ja que sempre ens vindrà be per a preparar un brou de
verdures o fins i tot un brou de pollastre.
Pelar la patata i tallar-la a trossos.
Per pelar i tallar la carbassa hi ha un truc especial, sobretot si està molt dura:
introduïm la carbassa sencera (si és una carbassa petiteta) o en diversos
trossos al microones uns 2 o 3 minuts.
Crema de carbassa
Anem mirant com està i quan la notem un pel menys dura ja podem pelar-la i
partir-la sense dificultat. La tallarem en trossos similars a la patata.
Quan ja tenim nets i pelats els ingredients per al puré de carbassa, a una olla
que tingui tapadora posar-hi una mica d’oli i sal i posar-hi també les
pastanagues, els porros, la patata i la carbassa. Cuinar-les durant 5 minuts,
mentre les removem de tant en tant però sense que es cremin.
SALTEGEM LES VERDURES PER AL PURÉ
Afegim una mica de sal i d’aigua, la que necessitem per cobrir justeta la
verdura.
Crema de carbassa
Pugem el foc i esperem fins que glaci l’aigua. En aquell moment tapem l’olla i
posem el foc baix perquè es cuidi tot durant uns 25-30 minuts, fins que les
verdures estiguin tendres. Quan portin 25 minuts, podem destapar l’olla i
punxar algunes verdures per comprovar si estan toves.
CUINEM LES VERDURES FINS QUE ESTIGUIN TENDRES
Retirem l’olla del foc i triturem tot, ja sigui amb una batedora de mà
directament a l’olla (sempre que la teva olla no tingui recobriment
antiadherent ja que ho malmetríem) o podem passar-ho tot a una batedora de
vas o robot. Triturar fins que tingui la textura que més ens agradi, i si cal hi
podem afegir més aigua per tal que estigui més cremosa i lleugera.
Provem la crema i rectifiquem de sal si cal.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa