Pastís d’Escórpora
Ingredients
Un quilo d’escórpora (un cop esmicolat 1/2 Kg.)
Quatre ous XL
Una pastanaga gran
Un porro
Un bric nata líquida 200 ml
150 gr de tomàquet fregit
Oli d’oliva o Mantega (per untar el motlle)
Farina o Pa ratllat (per a la base del motlle)
Sal i Pebre negre
Panets torrats
Salsa Maionesa
Ous de Llum
Pastís d’Escórpora
Passos de la recepta
Adquirir l’escórpora (congelat) sense cap i al voltant d’un quilo. Podem fer la
mateixa recepta amb altres peixos que siguin saborosos (lluç o salmó). Posem
una olla amb aigua i afegim el peix i les verdures, tapem i deixem que cogui
de 15 a 20 minuts en funció del pes
Retireu-ho de l’olla i deixeu que es refredi una mica abans de manipular.
Esmicolar amb les mans, es nota més si queden espines, traiem aquestes i la
pell, si desitgem podem colar i conservar el brou per a una sopa
Aprofitem la pastanaga i la carn del peix, els trossos més grans els esmicolem
més petits i la pastanaga també a trossos més petits.
En un altre recipient hi tirem els ous i una mica de sal.
Afegim la nata i el tomàquet, barregem tot, quan estigui tot integrat ho tirem
sobre el peix i barregem de nou tot, finalment triturem fins que ens quedi una
crema fina.
Pastís d’Escórpora
Prenem un motlle que greixem amb oli, cobrim la base amb paper de forn i
empolvorem una mica de farina o de pa ratllat al gust de cadascú, tirem la
nostra crema, escalfem el forn a 180º switch dalt i baix i posem dins un
recipient amb aigua perquè es faci el pastís al bany Maria.
Passats 15 minuts, en què l’aigua ja estarà calenta, fiquem dins del recipient
el nostre motlle amb el farcit. Ho deixarem aproximadament una hora en
funció del que escalfa cada forn, arribat aquest moment punxem amb un pal
de broqueta i si surt humit és que encara li falta, quan surti net ja podem
treure el nostre pastís, ho deixem que refredi i ho deixem dos hores al
frigorífic abans de consumir-lo.
Recepta: José Villalta
Pastís d’Escórpora
Pastel de Cabracho
Este pez de aspecto feo, robusto, espinoso y de intenso color anaranjado
esconde uno de los sabores más peculiares y exquisitos del Mediterráneo.
Un pastel de pescado es un entrante perfecto o un aperitivo ideal, que se cuaja
en el horno, suele servir con alguna salsa mayonesa, rosa, tártara, etc. y se unta
sobre rebanadas de los panes más variados
Pastís d’Escórpora
Ingredientes
- Un quilo de Cabracho (desmenuzado quedará la mitad 1/2 Kg.)
- Cuatro huevos XL
- Una zanahoria grande
- Un puerro
- Un brick nata líquida 200 ml
- 150 gr de tomate frito
- Aceite de oliva o Mantequilla (para untar el molde)
- Harina o Pan rallado (para la base del molde)
- Sal y Pimienta negra
- Panecillos tostados
- Salsa Mayonesa
- Huevas de Lumpo
- Pastís d’Escórpora
Pasos de la receta
Adquirir los cabrachos (congelado) sin cabeza y de alrededor de un quilo. Podemos
hacer la misma receta con otros pescados que sean sabrosos (merluza o salmón).
Ponemos una olla con agua y agregamos el pescado y las verduras, tapamos y
dejamos que cueza de 15 a 20 minutos en función del peso
Lo retiramos de la olla y dejamos que se enfríe un poco antes de manipular.
Desmigar con las manos, se nota más si quedan espinas, sacamos estas y la piel,
si deseamos podemos colar y conservar el caldo para una sopa
Aprovechamos la zanahoria y la carne del pescado, los trozos más grandes los
desmenuzamos más pequeños y la zanahoria también en trozos más pequeños.
En otro recipiente echamos los huevos y un poco de sal - Pastís d’Escórpora
Añadimos la nata y el tomate, mezclamos todo, cuando esté todo integrado lo
echamos sobre el pescado y mezclamos de nuevo todo, por último trituramos hasta
que nos quede una crema fina
Tomamos un molde que engrasamos con aceite, cubrimos su base con papel de
horno y espolvoreamos un poco de harina o de pan rallado al gusto de cada uno,
echamos nuestra crema, precalentamos el horno a 180º switch arriba y abajo y
ponemos dentro un recipiente con agua para que se haga nuestro pastel al baño
María
Pasados 15 minutos, en que el agua ya estará caliente, metemos dentro del
recipiente nuestro molde con el relleno. Lo dejaremos aproximadamente una hora
en función de lo que calienta cada horno, llegado este momento pinchamos con un
palo de brocheta y si sale húmedo es que aún le falta, cuando salga limpio ya
podemos sacar nuestro pastel, lo dejamos que enfríe y lo dejamos dos horas en el
frigorífico antes de consumirlo.
josevillalta @JoseVillalta_520
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