Sopa de peix
Hem de posar les cloïsses en aigua amb sal una estona abans d’afegir-les a la
sopa de marisc perquè deixin anar la terra i altres impureses que puguin
contenir.
Sopa de peix
Ingredients
Cinc rodanxes de congre
Un kg de musclos (pesats amb closca)
Mig quilo de llagostins frescos
Mig quilo de cloïsses
Tres tomàquets tipus pera
Un bon raig de brandi
Una ceba tendra
Quatre dents d’all
Quatre rodanxes de pa dur
Una cullerada de polpa de pebrot
Oli d’oliva
Aigua i Sal.
Sopa de peix
Com fer brou de peix. Comencem preparant un brou a l’olla de pressió. Per
això posarem aigua, les rodanxes de congre, els caps dels llagostins i un
grapat de sal. Posem la tapa a l’olla, tanquem la vàlvula i cuinem durant 25
minuts.
Sofregir els alls i la ceba. Mentre es va fent el brou, ens posarem amb el
sofregit. Per això tallarem la ceba i els alls en làmines, i els posarem a
sofregir en una paella amb oli d’oliva cobrint el fons i una mica de sal.
Afegir el conyac i flamejar. Quan la ceba i els alls comencin a daurar-se,
afegirem el conyac i li calarem foc. Quan fem això cal apagar l’extractor.
Cuinar els tomàquets i afegir el brou dels musclos. Pelem i tallem els
tomàquets a daus, i els afegim a la paella. Els cuinarem fins que vegem que
s’han desfet força. En aquest punt, afegirem el brou de la cocció dels musclos
a través d’un colador.
Sopa de peix
Ratllar el pa. Després de 5 minuts cuinant tot junt, ratllarem el pa a la paella
i ho barrejarem amb el sofregit. Després bolcarem tot a la cassola on anem a
fer la sopa.
Colar el brou i netejar el congre. A hores d’ara, ja ha d’haver acabat el brou
de fer-se. Despressuritzem l’olla i en què ho hagi fet, traiem la tapa. Traiem
els talls de congre i en què s’hagin refredat una mica, separarem la carn de
les espines.
Ajuntar el brou amb el sofregit i triturar-ho tot. Tot seguit, començarem a
posar brou a la cassola a través d’un colador. Quan ho haguem abocat tot,afegirem el congre esmicolat i ho triturarem tot amb la batedora. La
quantitat de brou l’haurem de decidir segons el nombre de comensals.
Afegir els llagostins, els musclos i les cloïsses a la sopa de peix. Tallem els
llagostins en 2-3 trossos i els afegim a la cassola juntament amb els musclos.
Sopa de peix
Després de 5 minuts amb el brou bullint, afegirem les cloïsses sense l’aigua i
ho deixarem coent 10 minuts més.
Rematar la sopa de peix i presentar. Un cop hagin passat aquests darrers 10
minuts, ja tindrem la sopa llesta. Podem posar-hi una mica de julivert fresc
picadet quan l’hàgim servit al plat, encara que això és opcional.
Recepta i foto: Cocina – familiar
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa