Com es fa
Ingredients:
Com es fa
- 3 litres de brou de gallina o pollastre
- 2 cebes mitjanes
- 4 tomàquets madurs
- 200 grams de cama-secs
- 100 grams de rossinyols
- 50 grams de xampinyons
- 6 alls tendres
- 2 grans d’all
- 20 grams d’ametlles torrades
- 1 llesca de pa torrat per persona
- Uns brins de safrà
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
- Com es fa
Preparació:
Primer de tot tallem els peus dels bolets i els rentem perquè no quedi gens de terra enganxada. Tallem els rossinyols i els xampinyons en trossos no massa petits, els cama-secs no cal tallar-los, ja que són més petits.
En una paella amb una mica d’oli, saltem els bolets a foc lent, perquè vagin perdent l’aigua, quan estiguin fets els escorrem i reservem. En la mateixa paella fem un sofregit amb la ceba picada molt fina i els alls tendres a trossos petits.
Quan la ceba i els alls estiguin enrossits, afegim els tomàquets picats petits o ratllats i deixem sofregir uns 10 minuts a foc lent. Afegim els bolets, salpebrem, ho passem tot a una olla on tindrem el brou i ho deixem fer uns 15 minuts més.
Com es fa
Mentre bull, farem una picada amb els 2 grans d’all, el safrà, les ametlles i unes cullerades de brou. Uns 3 o 4 minuts abans d’acabar la cocció afegim la picada i rectifiquem de sal. Servir en un plat fondo amb una llesca de pa torrat i la sopa al damunt.
M’ agrada Catalunya
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
dEncuentra más noticias La Prensa