Ingredients per a 26 unitats
• 12 rovells d’ou «L»
• 100 ml d’aigua
• 200 gr de sucre
• Pell de llimona (sense la part blanca)
• Sucre glacé per arrebossar
Com fer-ho
Posem l’aigua, la pell de llimona i el sucre en un cassó a foc i coem a foc
mitjà fins a aconseguir un almívar a punt de fil fina. Podem fer servir un
termòmetre per comprovar el punt, que serà quan l’almívar abast 105ºC. Si no
tenim termòmetre retirem el cassó de foc abans que l’almívar agafi color.
En un recipient fondo batem els rovells i els passem per un colador.
Aboquem l’almívar lentament sobre els rovells, que caigui com un fil fi, i
batem amb unes varetes metàl·liques al temps que lliguem la barreja. Quan
haguem acabat, passem la barreja a un cassó i coem a foc suau sense deixar
de batre fins que la barreja espesseixi i es desenganxi de les parets. Això pot
portar uns 30 minuts.
Un cop llesta la barreja, la passem a un recipient net i la deixem refredar
completament abans de bolejar (moure-ho amb suavitat), tenir en compte
que és una massa molt delicada, i arrebossar-ho amb sucre glacé. Perquè la
barreja no se’ns enganxi a les mans convé untar-les amb oli vegetal de tant en
tant. En cas contrari la tasca resultarà complicada. Introduïm les boles en
càpsules de paper i les guardem a la nevera fins al moment de servir.