8.3 C
Castelldefels
domingo, enero 19, 2025
0,00€

No products in the cart.

Dues postres fetes amb crema pastissera per llepar-vos els dits

Dues postres

Dues postres. Moltes de les postres del receptari de casa nostra compten amb la crema pastissera com un dels seus elements indispensables. Pastissos, xuixos, natilles, milfulls, bunyols, coques, profiteroles, éclairs o el braç farcit… a totes elles trobareu aquesta elaboració que, segons la Mireia Carbó, és fàcil de fer, però s’ha d’anar amb compte. Els seus ingredients bàsics són els ous, la llet, el sucre i una mica de midó (o Maizena), i anar barrejant fins que assolim la consistència desitjada, segons la vulguem més líquida o més espessa.

Les dues receptes que ha portat la Mireia al Via lliure tenen la crema pastissera com a protagonista. Una és la pantxineta, que és un pastís típic del País Basc, i l’altra és les natilles de xocolata, que potser té un grau menor de dificultat a l’hora de fer-la.

Dues postres

PANTXINETA

Ingredients per a un pastís

  1. plaques de pasta de full
  2.  50 g d’ametlla laminada
  3.  1 L de llet
  4.  8 rovells d’ou
  5.  180 g sucre
  6.  70 g maizena
  7.  1 tira de pell de llimona
  8.  1 tira de pell de taronja
  9.  Per pintar-la: un raig de llet o bé 1 ou, 20 gsucre llustre
  10. Dues postres

PANTXINETA

Elaboració

  1.  En un cassó posem tota la llet (menys un rajolí) amb la pell de llimona i la pell de la taronja i el sucre. La fem bullir. La retirem del foc i la deixem refredar una mica.
  2.  Dins un bol barregem els rovells amb la maicena i el rajolí de llet que li hem tret al litre.
  3.  Aboquem la llet que hem infusionat sobre els rovells dels ous sense deixar de remenar. Tornem a colar tota lo barreja dins el cassó.
  4.   Portem a ebullició, sense parar de remenar, fins que espesseixi. DEIXAR REFREDAR tapada a pell.
  5.  Estirem 1 placa de full en un motlle baix desmuntable.
  6.  Omplim amb la crema pastissera quan estigui freda.
  7.  Tapem el motlle amb l’altra placa de full i pressionem els cantons per a que quedi ben segellat.
  8.  Pintem la superfície amb una mica de llet o bé amb ou batut i hi repartim les ametlles laminades i empolvorarem amb la meitat del sucre llustre.
  9.  Enfornem a 180° durant uns 30 – 40 min (escalfor de dalt i baix) , fins que agafi color.
  10.  La retirem i deixem refredar. Abans de portar-la a taula empolvorarem la resta del sucre llustre.
  11. Dues postres

NATILLES DE XOCOLATA

Ingredients

  1.  500 ml de llet
  2.  4 rovells
  3.  100 sucre
  4.  15 g de farina de blat de moro (Maizena)
  5.  80g de xocolata 70 cacau
  6.  Aromes: canyella o vainilla o pell de taronja…
  7. Dues postres

NATILLES DE XOCOLATA

Elaboració

  1.  Reservem una mica de llet dins un bol i la barregem amb els rovells i la maicena.
  2.  Escalfem la resta de la llet junt amb el sucre i els aromes fins que bulli. Retirem del foc i ho deixem refredar una mica a temperatura ambient.
  3.  Piquem la xocolata.
  4.  Aboquem la llet que tenim dins el cassó sobre la barreja del bol: Ho colem tot dins el cassó i ho portem al foc sense parar de remenar junt amb la xocolata. No pareu de remenar fins que faci xup-xup i llestos.
  5.  Repartim en els recipients i deixar refredar a temperatura ambient. Un cop fred ho guardem a la nevera.

Blai Morell RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights