GUISAT DE PATATES
Ingredients
Mig quilo de costella a trossos
3-4 patates
Una ceba
Un pebrot verd italià
Mig pebrot vermell
Dues dents d’all
Una culleradeta de pebre vermell (dolç, picant o barreja, al vostre gust)
Tres cullerades d’oli d’oliva
Sal
Un bitxo sec (opcional)
GUISAT DE PATATES
Cóm ho cuinem
Aboquem l’oli a una cassola i la posem al foc.
Quan estigui calent, afegim la costella i la daurem per tot arreu.
Ho passem a un plat.
Piquem finament l’all, la ceba i els pebrots.
Aboquem, si cal, una mica més d’oli a la cassola i afegim l’all i la ceba.
Ofeguem-ho durant un minut i afegim-hi els pebrots. Hi afegim una mica de
sal i ho cuinem tot junt tres o quatre minuts, fins que la verdura estigui tova.
Aboquem el pebre vermell, el bitxo (en cas de voler un toc picant al guisat) i
les costelles i ho barregem bé.
Cobrim amb aigua i ho cuinem tapat durant quinze minuts.
Pelem les patates, les trossegem trencant-les i les afegim a la cassola.
Afegim una mica més de sal i ho deixem cuinar, ara amb la cassola sense
tapar, fins que les patates estiguin tendres (uns 15 minuts més o menys).
Provem i rectifiquem si cal.
Retirem del foc i ho servim ben calent.
Recepta: Miss Pimienta
GUISO DE PATATAS CON COSTILLA
GUISAT DE PATATES
Ingredientes
Medio kilo de costilla en trozos
3-4 patatas
Una cebolla
Un pimiento verde italiano
Medio pimiento rojo
Dos dientes de ajo
Una cucharadita de pimentón (dulce, picante o mezcla, a vuestro gusto)
Tres cucharadas de aceite de oliva
Sal
Una guindilla seca (opcional)
GUISAT DE PATATES
Echamos el aceite en una cazuela y la ponemos al fuego. Cuando esté caliente, añadimos la costilla y
la doramos por todos lados. Retiramos a un plato.
Picamos finamente el ajo, la cebolla y los pimientos. Echamos una pizca de aceite más a la cazuela si
es necesario y añadimos el ajo y la cebolla. Rehogamos durante un minuto y añadimos los pimientos.
Echamos una pizca de sal y cocinamos todo junto tres o cuatro minutos, hasta que la verdura esté
blandita.
Echamos el pimentón, la guindilla (en caso de querer un toque picante en el guiso) y las costillas y
mezclamos bien. Cubrimos con agua y cocinamos tapado durante quince minutos. Pelamos las
patatas y las chascamos (es decir, las troceamos rompiendo la última parte) y las añadimos a la
cazuela. Añadimos una pizquita más de sal y dejamos cocinar, ahora con la cazuela sin tapar, hasta
que las patatas estén tiernas (unos 15 minutos más o menos). Probamos para rectificar, retiramos del
fuego y servimos bien caliente.
Recepta: Miss Pimienta
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa