8.3 C
Castelldefels
domingo, enero 19, 2025
0,00€

No products in the cart.

Soc enginyera alimentària i no faig mai aquestes tres coses quan cuino pollastre arrebossat: «Podries emmalaltir»

Soc enginyera

Soc enginyera Quancompres pollastre al supermercat o la carnisseria, hi ha un detall en què t’has de fixar si vols evitar una possible intoxicació alimentària. Així ho ha alertat l’enginyera alimentària Mariana Zapién, que ha compartit a Instagram (@ingdetusalimentos, amb més de 600.000 seguidors) un vídeo en què detalla tres pràctiques que no fa mai quan cuina pollastre arrebossat.

D’entrada, explica que no s’ha de comprar pollastre mal exhibit o mal emmagatzemat al supermercat. I, a tall d’exemple, mostra imatges de carn apilada sobre safates de gel sense cap protecció o refrigeració extra. «Això és incorrecte, perquè hi ha fluctuacions de temperatura que promouen el creixement de microorganismes que podrien fer-te emmalaltir», adverteix l’experta.

Això, a més, això genera sabors i olors desagradables en l’aliment. «El correcte és cuinar amb proteïnes que s’hagin  mantingut en una bona cadena de fred«, insisteix Zapién.

Dos errors que has d’evitar per no intoxicar-te

Una altra advertència de l’enginyera dels aliments és que no hem de guardar el pa ratllat després d’haver-lo utilitzat per arrebossar carns crues. I és que quan té contacte directe amb la carn o el peix cru es «contamina de forma instantània» i, per tant, «emmagatzemar-lo per reutilitzar-lo més endavant podria promoure la contaminació creuada d’altres aliments i incrementar el risc d’emmalaltir».

Soc enginyera

L’experta recomana utilitzar petites porcions de farina de galeta per no malgastar-la, i després llençar tot el que ens sobri.

Finalment, l’enginyera alimentària afegeix que una altra pràctica que comporta riscos a la cuina és utilitzar ous que tenen la closca feta malbé. «La closca és la protecció natural de l’ou, en trencar-se o perforar-se poden entrar-hi microorganismes i, per tant, incrementar el risc de contaminació i la probabilitat de tenir una malaltia», diu. Això, a banda de possibles sabors desagradables.

RAC1

Per tant, l’adequat és descartar els ous que presenten desperfectes a la closca i, si es trenca per accident quan el manipulem, cuinar-ho de forma immediata.

No rentis mai el pollastre cru a la pica

Tornant a la qüestió al pollastre cru, hi ha un altre error que no has de cometre per evitar la contaminació creuada a la teva cuina: no el rentis mai a la pica. Si bé és una cosa que moltes persones fan creient que així eliminen bacteris, «amb això només aconseguirem repartir els bacteris presents a la carn per tota la pica, augmentant les possibilitats de contaminar altres aliments i estris de cuina», tal com adverteix el tecnòleg d’aliments Mario Sánchez.

Soc enginyera

El pit de pollastre és molt millor si li treus el tendrum.
El pollastre cru no s’ha de rentar a la pica de la cuinaCC0

Així doncs, si el cuinem a més de 65 °C, netejar-lo és innecessari. De fet, Lluís Riera, director de SAIA, consultora de seguretat alimentària, apunta que si esbandeixes el pollastre sota l’aixeta «s’escampen els microorganismes amb l’aigua i la humitat contribueix al creixement dels bacteris».

alicia rivera / La Vanguardia RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights