Ferran Adrià ha revelat un dels secrets més ben guardats del seu icònic restaurant El Bulli, famós no només per la seva innovació culinària, sinó també per com n’era, de difícil, aconseguir una reserva.
Només una persona rebia un tracte especial
Als famosos no els agradava fer cua
Durant anys, Adrià va mantenir una estricta política de reserves, rebutjant les súpliques de celebritats i figures influents que van intentar aconseguir taula sense haver reservat amb antelació.
Tot i això, en una entrevista a l’ABC, el xef ha confessat que hi va haver una sola excepció: Johan Cruyff. «No deixava mai entrar ningú sense reserva, era igual qui fos», ha explicat Adrià, «però amb Cruyff era diferent». «L’admirava moltíssim, és l’Steve Jobs del futbol», ha dit.
Ferran Adrià
El respecte d’Adrià per Cruyff anava més enllà de la seva habilitat com a jugador i entrenador. Per al xef, l’holandès representava una ment única que va transformar l’esport. «És l’únic que ha estat gran tant jugant com entrenant, va canviar el futbol», ha assenyalat Adrià, recordant amb afecte la presència de Cruyff al restaurant.
L’exclusivitat d’El Bulli, enclavat a lacala Montjoi, a la Costa Brava, va atreure milers d’amants de la gastronomia. Però Adrià sempre va ser clar: l’experiència que ell volia oferir estava destinada a aquells que respectaven el temps d’espera i entenien el valor de l’anticipació.
Cruyff és l’únic que ha estat gran tant jugant com entrenant, va canviar el futbol
«Molts famosos no reservaven perquè no els agradava fer cua», va bromejar, afegint que figures com Pep Guardiola, Xavi Hernández i Txiki Begiristain sí que van aconseguir assistir, ja que entenien i apreciaven la seva visió.
Molts famosos no reservaven perquè no els agradava fer cua
Ferran Adrià
xef
Messi, un dels comensals més il·lustres
El xef revela per a qui li agradaria cuinar ara
Un dels comensals il·lustres va ser Leo Messi, a qui Ferran Adrià va preparar el seu plat favorit, una humil «escalopa napolitana amb tomàquet i formatge». «Ens ho vam passar genial», ha comentat, recordant la vetllada amb el futbolista. Per a Adrià, cuinar per al crac argentí va ser tan especial com experimentar amb les seves revolucionàries tècniques gastronòmiques.
Ferran Adrià
Sobre per a qui li agradaria cuinar ara, Adrià ha destacat el jove prodigi del Barça, Lamine Yamal, de només 17 anys. «El que està fent a la seva edat és una bogeria. Ni Messi ho va fer», ha considerat el xef, que continua sent una figura crucial en l’escena gastronòmica malgrat estar retirat.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa