London Escorts sunderland escorts 1v1.lol unblocked yohoho 76 https://www.symbaloo.com/mix/yohoho?lang=EN yohoho https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedpvp https://yohoho-io.app/ https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedschool1?lang=EN
8.9 C
Castelldefels
sábado, diciembre 14, 2024
0,00€

No products in the cart.

El millor panettone del món no és italià: el fan en aquesta pastisseria de Barcelona

El millor

El millor. El pastisser mexicà establert a Barcelona Ton Cortés, de la pastisseria Suca’l de la capital catalana, ha guanyat el títol de millor panettone del món després de guanyar la Copa del Món 2024celebrada a Milà, en la categoria del millor panettone tradicional.

La final del concurs ha reunit 24 pastissers d’Europa, Àsia, Amèrica Llatina, els Estats Units i Austràlia al Palazzo Castiglioni milanès. I per primera vegada el guanyador no ha estat un italià: el millor és Ton Cortés, que ja va guanyar el premi a millor panettone d’Espanya el 2019. El podi l’han completat dos italians: Pasquale Peces i Maurizio Sarioli.

RAC1

«Guanyar a Milà, la capital mundial del panettone, és una sensació increïble i molt estranya«, ha admès Cortés en declaracions a l’agència EFE. I ha reivindicat que el guardó és un «reconeixement a l’esforç que s’està fent a Espanya per fer millors panettones i aprendre dels mestres italians».

El millor

Guanyar a Milà, la capital mundial del panettone, és una sensació increïble i molt estranya

Ton Cortés pastisser

GRAFCAT362. BARCELONA (ESPAÑA), 12/11/2024.- El pastelero mexicano afincado en Barcelona Ton Cortés, de la panadería Suca#{emoji}146;l de Barcelona, trabaja este martes en su obrador tras alzarse el pasado fin de semana con el título de mejor panettone del mundo tras ganar la Copa del Mundo celebrada en Milán (norte de Italia), en la que también fueron galardonados reposteros de Perú.EFE/ Alejandro García
Ton Cortés, de la pastisseria Suca’l, fa el millor panettone del món.Alejandro García / EFE

Ton Cortés va arribar a Barcelona fa 20 anys per estudiar música antiga, i vuit anys després va obrir un forn de pa juntament amb la seva germana. Després d’anys de fleca i treball amb massa mare, va seguir «un camí lògic» i es va anar especialitzant en «l’elaboració més complexa de la pastisseria«, el clàssic de Nadal d’origen italià.

Cortés insisteix que no s’esperava guanyar, però la veritat és que aquest no és el primer reconeixement important que rep. Ja va ser el guanyador del premi a millor panettone a Espanya el 2019 (amb la pastisseria Cloudstreet Bakery) i va capitanejar l’equip espanyol en el campionat del món de panettone de 2023, que també es va fer a Itàlia.

Les elaboracions de Ton Cortés es poden trobar en tres locals de l’obrador Suca’l a Barcelona: carrer Rosselló, 112; carrer Fluvià, 113, i plaça del Mercadal, 36.

Oriol Petit

Periodista de RAC1

Periodista especialitzat en l’actualitat social i política del país. També escric sobre esports, gastronomia, llengua i salut.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,100SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights