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sábado, diciembre 14, 2024
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Filet amb salsa de cervesa negra amb puré trufat

Filet amb salsa

Filet amb salsa. Aquest pot ser el plat principal d’un dels dinars o sopars del proper Nadal.
No està de més guardar-lo per si ens fes falta. Es una carn molt saborosa, tendra
i a un preu molt competitiu.

Filet amb salsa
Ingredients per a 4 racions

Un filet de porc
Una llauna de cervesa negra
Cebetes o 1 ceba
Una dent d’all
Un pal de canyella
Una bitxo
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Una branca romaní fresc
Una cullerada de sucre morè (opcional)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Per al puré
3-4 patates de coure
Un rajolí de nata
Pasta de tòfona
Oli d’oliva
Pebre negre i sal

Filet amb salsa
Passos de la elaboració

Comencem daurant el filet a foc fort, això farà que se segelli bé per totes les
seves cares i no s’escapin els sucs. Així quedarà més sucós i tendre. Mentre,
tallem una ceba fineta o unes 4 – 5 cebetes petites.
Traiem el filet que ja estarà daurat i afegim les cebes, sofregim una mica fins
que estiguin tendres. Li posem l’all pelat i aixafat també a sofregir.
Afegim ara el pal de canyella, el pebre negre, el bitxo, el romaní fresc, el
sucre i el pebre vermell. Donem unes voltes perquè es torrin totes les
espècies i deixin anar el seu aroma. Tot seguit hi posem la cervesa negra i un
gotet d’aigua. Corregim de sal.
Posem el filet sencer i tapem l’olla, deixem que cogui a foc mitjà durant uns
25-30 minuts, en funció del gran que sigui el filet i fins que al punxar-lo veiem
que està tendre.

Retirem la peça de carn per servir-la tallada a medallons.
Comprovem si la salsa està espessa, si encara està molt líquida la podem
espessir pujant una mica el foc i afegint-li una culleradeta de maizena
dissolta en una mica d’aigua freda.

Filet amb salsa
Per al puré: Coem les patates pelades i tallades a trossos, així es faran abans.
Un cop punxem i estiguin tendres, amb ajuda d’una escumadora ho passem a
un plat (reservem l’aigua de cocció per si calgués afegir-ne després). Aixafem
amb una forquilla, afegim la nata, una culleradeta de pasta de tòfona, oli d’oliva, sal i pebre. Si queda massa dur podem afegir una mica de l’aigua de
cocció per fer-lo més lleuger.
Per servir: Col·loquem el puré en un cèrcol d’emplatar i a la banda posem uns
2-3 medallons de filet que acompanyem de la seva salseta i les cebes. I ja
està a punt per menjar!

Filet amb salsa

Solomillo en salsa de cerveza negra
con puré trufado

Este ha sido el plato principal de nuestro taller de menú de Navidad. Una carne muy
sabrosa, tierna y además a un precio muy competitivo. Con una salsa bien rica y
una guarnición acorde nos queda un plato estupendo! ¡Pruébalo para estas fiestas!

Filet amb salsa
Ingredientes para 4 raciones

Un solomillo de cerdo

  1. Una lata de cerveza negra
  2. Cebollitas o 1 cebolla
  3. Un diente de ajo
  4. Una rama de canela
  5. Una guindilla
  6. Pimienta negra
  7. Pimentón dulce
  8. Una rama romero fresco
  9. Una cucharada de azúcar moreno (opcional)
  10. Aceite de oliva virgen extra
  11. Sal
  12. Para el puré:
  13. 3-4 patatas de cocer
  14. Un chorrito de nata
  15. Pasta de trufa
  16. Aceite de oliva
  17. Pimienta negra y sal
  18. Filet amb salsa

Pasos

  1. Comenzamos dorando el solomillo a fuego fuerte, esto hará que se selle bien por
    todas sus caras y no se escapen los jugos. Así quedará más jugoso y tierno.
    Mientras cortamos una cebolla finita o cebollitas pequeñas unas 4 o 5.
  2. Sacamos el solomillo que ya estará dorado y añadimos las cebollas, sofreímos un
    poco hasta que estén tiernas. Le ponemos el ajo pelado y chafado también a
    sofreír.
  3. Añadimos ahora el palo de canela, la pimienta negra, la guindilla, el romero fresco,
    el azúcar y el pimentón. Damos unas vueltas para que se tuesten todas las
    especias y suelten su aroma y a continuación ponemos la cerveza negra y un vasito
    de agua. Corregimos de sal.
  4. Ponemos el solomillo entero y tapamos la olla, dejamos a fuego medio que cueza
    durante unos 25-30 minutos, en función de lo grande que sea el solomillo y hasta
    que al pincharlo veamos que esta tierno.
  5. Retiramos la pieza de carne para servir cortada en medallones. Y vemos si la salsa
    está espesa, si todavía está muy líquida podemos espesarla subiendo un poco el
    fuego y añadiéndole una cucharadita de maizena disuelta en un poco de agua fría.
  6. Filet amb salsa
  7. Para el puré: Cocemos las patatas peladas y cortadas a trozos así se harán antes.
    Una vez pinchemos y estén tiernas con ayuda de una espumadera sacamos a un
    plato (reservamos el agua de cocción por si hubiese que añadir después).
    Chafamos con un tenedor, añadimos la nata, cdita de pasta de trufa, aceite de oliva,
    sal y pimienta. Si queda demasiado duro podemos añadir un poco del agua de
    cocción para hacerlo más ligero.
  8. Para servir, colocamos el puré en un aro de emplatar y al lado ponemos unos 2-3
    medallones de solomillo que acompañamos de su salsita y las cebollas ¡Listo para
    comer!

Publicada por
Irene-Guirao

Nutricionista Irene-Guirao@irene_guirao España (Alicante-Albacete)

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