Sopa minestrone. Podem optar entre diferents vegetals, diferents tipus de
llegum i la pasta que més ens agradi. Però no hi pot faltar el formatge
parmesà, que el ratllarem a sobre de la sopa abans de servir-la.
Sopa minestrone
Ingredients
- Un carbassó
- Una dent d’all
- Mitja ceba de Figueres
- Mitja tija d’api blanc
- Una patata
- Una pastanaga
- Un tomàquet
- Litre i mig d’aigua
- 100 gr de pasta (galets petits, pistons)
- 75 gr de pèsols en conserva
- 100 gr de mongetes blanques cuites
- Una falca de formatge parmesà per ratllar
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Sopa minestrone
- Preparació
- Renteu i assequeu el carbassó i talleu-lo a dauets.
- Peleu i piqueu la dent d’all i talleu la ceba a dauets.
- Renteu, assequeu i talleu a rodanxes l’api.
- Peleu la patata i la pastanaga i trossegeu totes dues a brunoise.
- Renteu, assequeu i talleu el tomàquet de la mateixa manera.
- En una cassola tireu-hi un raig d’oli d’oliva i afegiu-hi l’all i la ceba.
- Sofregir-ho un parell de minuts i afegir-hi la pastanaga, l’api, el carbassó i la
- patata i ofegar-ho.
- Cobriu-ho amb el litre i mig d’aigua i afegiu-hi la sal.
- Afegir-hi la pasta, tapar i coure durant 10 minuts.
- Afegir els pèsols en conserva i les mongetes blanques cuites i deixar-ho bullir
- un parell de minuts més.
- Serviu la sopa en bols o en plats fondos i ratlleu per sobre formatge parmesà.
Sopa minestrone
La minestrone es una sopa italiana que mezcla
verduras, pasta, legumbres y queso. Es una delicia
llena de color, sabor, aroma y textura, ideal para los
días de más frío. Podemos optar entre distintos
vegetales, diferentes tipos de legumbre y la pasta
que más nos guste. Pero, no puede faltar el queso
parmesano, que le rallaremos encima al final, antes
de servirla.
Sopa minestrone
INGREDIENTES
Un calabacín
Un diente de Ajo
Media cebolla de Figueres
Medio tallo de apio blanco
Una patata
Una zanahoria
Un tomate
Litro y medio de Agua
100 gr de Pasta (coditos)
75 gr de guisantes en conserva
100 gr de alubias blancas cocidas
Una cuña de queso parmesano para rallar
Aceite de oliva virgen extra
Sal
Sopa minestrone
PREPARACIÓN
Lavar y secar el calabacín y córtalo en daditos.
Pelar y picar el diente de ajo y cortar la cebolla en daditos.
Lavar, secar y cortar en rodajas el apio.
Pelar la patata y la zanahoria y trocear ambas en ‘brunoise’.
Lavar, secar y cortar el tomate de la misma manera.
En una cazuela echar un chorro de aceite de oliva y añadir el ajo y la
cebolla.
Sofreír un par de minutos y agregarle la zanahoria, el apio, el
calabacín y la patata y rehogarlo.
Cubrir con el litro y medio de agua y añadir la sal. Incorporar la pasta, tapar y cocer durante 10 minutos.
Añadir los guisantes en conserva y las alubias blancas cocidas y
dejarlo hervir un par de minutos más.
Servir la sopa en cuencos o en platos hondos y ralla por encima queso
parmesano.
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