London Escorts sunderland escorts 1v1.lol unblocked yohoho 76 https://www.symbaloo.com/mix/yohoho?lang=EN yohoho https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedpvp https://yohoho-io.app/ https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedschool1?lang=EN
8.9 C
Castelldefels
sábado, diciembre 14, 2024
0,00€

No products in the cart.

Cinc aliments molt comuns que no hauries de guardar a la nevera

Cinc aliments

La refrigeració va suposar un abans i un després en la conservació d’aliments i, per tant, en l’alimentació de la població. Ara bé, la necessitat d’allargar la vida dels productes fa que sovint els guardem a la nevera, sense pensar si realment ho necessiten. «No sempre és l’opció més recomanable per mantenir-ne les propietats», explica Amparo Gamero, experta en tecnologia dels aliments i professora del màster d’Alimentació Saludable i Sostenible de la UOC.

De fet, avisa que guardar a la nevera certs aliments pot provocar canvis en la textura i el sabor, i fins i tot fer-los malbé. Gamero destaca cinc productes que estan molt presents en les nostres dietes i que és millor conservar fora del frigorífic.

El pa engreixarà menys si el congeles i el torres abans de menjar-te'l.

Pa

Guardar el pa a la nevera no necessàriament en prolonga la frescor i, a més, pot provocar una pèrdua de la qualitat de la seva textura o sabor, perquè n’augmenta la humitat. El més recomanable és emmagatzemar el pa a temperatura ambient, en una bossa de paper o de roba, o embolicat en un drap de cuina net, o congelar-lo per conservar-lo més temps fresc i amb les propietats organolèptiques gairebé intactes.

Els pans grossos es conserven millor que els petits

Cinc aliments

Sovint veiem la xocolata embolicada amb paper d'alumini.

Xocolata

El fred del frigorífic pot alterar l’emulsió de greixos en la xocolata, i afectar-ne la suavitat i cremositat. Els canvis bruscos de temperatura no són recomanables, perquè en varien la textura. La xocolata a la nevera queda blanquinosa i en ingerir-la té una textura entre granulada i terrosa. Per a Gamero, la millor manera de mantenir-la és en lloc fresc, entre 15 i 20 graus, lluny de la llum directa, i guardar-la en el seu envàs original o en un recipient hermètic per protegir-la d’olors i contaminants.

Alls. // CC0

Alls

És aconsellable evitar refrigerar les cabeces o els grans d’all, perquè poden germinar al cap de pocs dies. L’all germinat tendeix a tenir un sabor amarg més intens. «El rebost sol ser un bon lloc per guardar-los, a una temperatura aproximada de 15 graus, sempre que estiguin allunyats de les patates, ja que els alls i les cebes emeten gasos que poden accelerar la germinació de les patates», assenyala l’experta. 

Per guardar-los durant molt de temps, es poden guardar en conserva, cobrint els grans d’all pelats en oli d’oliva, en un recipient de vidre tancat hermèticament, i també es poden congelar, sencers o picats.

Cinc aliments

Bunch of yellow bananas on gray table. High quality photo

Plàtans

Sovint, els plàtans o les bananes que es venen encara estan verds. Refrigerar-los abans d’hora pot provocar que quedin durs i sense gust, ja que la nevera n’alenteix considerablement el procés de maduració. A més, la pell acaba adquirint un to marró o negrós que no convida a menjar-los, encara que per dins estiguin bé i siguin comestibles. «Per consumir-los amb el grau de maduresa desitjat, el millor és deixar-los en un ambient fresc, però no fred. I és important evitar deixar-los a prop de les pomes perquè quan aquestes maduren augmenten la seva emissió d’etilè, un gas que pot accelerar massa ràpid la maduració dels plàtans», adverteix.

El cafè no s'ha de guardar a la nevera perquè pot perdre aroma i sabor

Cafè

A la nevera tant el cafè en gra com el cafè molt absorbeix la humitat i perd la seva aroma i sabor. El millor lloc per guardar cafè és un recipient hermètic en un lloc fresc i sec.

Pel que fa a l’organització dels aliments que sí que guardem a la nevera, és important separar el que està cru del que està cuinat, per evitar la contaminació creuada. Els aliments que necessiten menys fred, com els aliments cuinats, poden anar als prestatges superiors, i les begudes, salses o melmelades, a la porta.

Cinc aliments

RAC1

En canvi, els productes frescos com la carn i el peix és millor situar-los a la part inferior, just abans del calaix de les verdures. I en els calaixos inferiors s’hi poden guardar les fruites i hortalisses, on queden protegides del fred directe. I, per garantir un bon funcionament del frigorífic cal fer-ne una neteja a fons més o menys una vegada al mes.

Oriol Petit

Periodista de RAC1

Periodista especialitzat en l’actualitat social i política del país. També escric sobre esports, gastronomia, llengua i salut.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,100SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights