El truc de l’àvia
El truc de l’àvia Cada any ens passa el mateix. Arriba la tardor, les castanyeres ocupen els carrers i ens ve de gust menjar-ne una paperina. També ens agrada torrar castanyes la nit de Tots Sants per celebrar la Castanyada, però no queden igual.
Quan traiem les castanyes del foc i les emboliquem amb paper de diari, les posem al centre de la taula. N’agafes una i t’entretindràs una bona estona a treure-li aquella pell peluda de sota la closca. No hi ha manera, i quan la treus, se’t fica sota l’ungla. No hi hauria algun mètode perquè aquesta pellofa pugui sortir amb més facilitat? I tant, que sí! Amb el mètode de l’àvia es pelaran pràcticament soles.
Mètode de l’àvia perquè les castanyes es pelin fàcilment
El truc de l’àvia
🔸Rentem les castanyes i els fem un tall en forma de creu.
🔸Les deixem en remull en aigua freda durant uns 20 minuts.
🔸Les traiem i les assequem bé.
🔸Les cuinem en fregidora d’aire a 200 °C durant 12 minuts, al forn a 200 °C durant 20-25 minuts o al microones 3 minuts a 750 W.
🔸Les traiem i les pelem en calent amb l’ajuda d’un drap de cuina per no cremar-nos.
No t’esperis que es refredin les castanyes, perquè aleshores la pelleringa es tornarà a aferrar. Si són molt grosses, deixeu-les que coguin uns minuts més.
¡CASTAÑAS ASADAS FÁCILES Y PERFECTAS! En airfryer, horno o micro, tú eliges. Quedan súper tiernas y se pelan sin complicaciones, guárdate los consejos y gózatelas
.
CASTAÑAS ASADAS
.El truc de l’àvia
INGREDIENTES:
35-40 castañas.
PROCESO:
Lavamos las castañas y les hacemos un corte en forma de cruz.
Las dejamos en remojo en agua fría durante unos 20 minutos.
Las sacamos y las secamos bien.
Las cocinamos en airfryer a 200ºC durante 12 minutos, en el horno a 200ºC durante 20-25 minutos y al microondas 3 minutos a 750W.
Las sacamos y las pelamos en caliente con ayuda de un paño de cocina para no quemarnos.
.
PETIT CONSEJOS: No esperéis a que se enfríen para pelarlas. Si las castañas son muy grandes, necesitarán unos minutos más. Cuando compréis castañas, elegid siempre las que más pesen, sin manchas ni agujeros ni cortes.
.
Víctor Endrino Cuesta
Redactor de RAC1
Llicenciat en Traducció i Interpretació (UB – UVIC), periodista de RAC1 i RAC1.cat des de 2010, i creador de contingut.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa