8.3 C
Castelldefels
domingo, enero 19, 2025
0,00€

No products in the cart.

El truc dels italians per menjar tres vegades més pasta que nosaltres i no engreixar

El truc

El truc La pasta és un dels aliments més preuats, versàtils i fàcils de preparar a la cuina. No hi ha res com treure un paquet de macarrons, espaguetis o ravioli del rebost, posar-los a coure i condimentar al gust en aquells dies en què no tenim temps. Però i si et diguéssim que és, precisament, el temps de cocció el que afavoreix que fem una millor digestió d’aquests plats?

Segons explica el fabricant Pasta Fusió Gurmet en un vídeo publicat a Instagram, els italians mengen tres vegades més pasta que qualsevol persona d’una altra nacionalitat, però tenen un truc per no engreixar. Es tracta de coure la pasta al dente, tal com marca la tradició gastronòmica del país. Per aconseguir-ho, hem de retirar la pasta del foc uns minuts abans que assoleixi el seu punt de cocció. Una vegada servida al plat, la pasta ha d’oferir certa resistència en modelar-la.

Tres importants beneficis

Destaca el seu poder saciante

«Coure la pasta al dente ajuda que la pasta no perdi la seva estructura i, d’aquesta forma, l’alliberació de midons en la digestió és molt més lenta», expliquen. Aquesta forma de preparació reporta nombrosos beneficis nutricionals, entre els quals es troben:

El truc

  1. D’una banda, la pasta al dente té un menor índex glucèmic, ja que els seus sucres arriben més lentament a la sang.
  2. D’altra banda, en menjar-la, un sent omplir-se més ràpid i redueix la ingesta.
  3. En tercer lloc, resulta més saciant durant més quantitat de temps, cosa que fa que evitem picar poques hores després de dinar.

Com coure la pasta al dente i que no s’enganxi

Pas a pas

En principi, per gaudir d’aquests beneficis n’hi ha prou amb retirar la pasta del foc dos minuts abans de complir amb el temps de cocció recomanat. D’aquesta forma, aconseguiràs que la pasta quedi al seu punt, ni dura, ni passada. Amb tot, existeix el risc que se t’enganxi,  en el moment de la cocció o bé en servir-la. Aquestes són les pautes que has de seguir per evitar-ho:

El truc

  • Escull una pasta de qualitat i una olla àmplia on coure-la, amb l’espai i l’aigua suficient perquè la pasta balli a l’interior sense ensopegar entre si.
  • Afegeix sal quan l’aigua assoleixi el seu punt d’ebullició i, tot seguit, incorpora la pasta i comença a comptar el temps des d’aquell instant.
  • Assegura’t que la pasta quedi totalment submergida i que la cocció amb aigua bullent és constant. Remou de tant en tant amb una cullera de fusta per evitar que la pasta s’enganxi.
  • Treu i escorre la pasta quan estigui al punt o, si l’acompanyes d’una salsa, dos minuts abans perquè acabi de cuinar-se amb la calor de la paella i s’integrin els sabors. Bon profit!

La Vanguardia RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights