11.3 C
Castelldefels
domingo, enero 19, 2025
0,00€

No products in the cart.

Dues receptes amb bolets per triomfar a taula

Dues receptes

Dues receptes. Diuen que hi ha més d’un milió de boletaires a Catalunya, i la fal·lera és tal que fins i tot hi ha fires dedicades el bolet, com la que se celebra a Llagostera. Què tenen que tothom s’hi llença a la seva cerca quan arriba aquest temps? El que sí que sembla que es confirma és que aquesta serà una de les millors temporades dels darrers temps. I de bolets hem volgut parlar amb la Mireia Carbó i en Pere Puigbert, el duet Pimpinela del Via lliure del Xavi Bundó. Però no de qualsevol bolet, sinó dels reis: els ous de reig, els rovellons i els pinetells.

Amb en Pere Puigbert hem parlat dels preus, que no són baixos precisament, les zones on es poden trobar, quan acostumen a sortir i la seva conservació, mentre que amb la Mireia Carbó hem parlat del seu gust i de com es poden menjar, especialment l’ou de reig, que es pot menjar a la brasa, fregit o cru, i que no és recomanable combinar-lo amb productes que puguin amagar el seu sabor.

abans de sortir a buscar bolets: «Compte amb els fredolics aquesta temporada»

Dues receptes

I a més, ens ha portat dues receptes amb bolets, en aquest cas, rovellons i/o pinetells que són un triomf absolut!

Calamarcets amb bolets

INGREDIENTS

  1.  8 calamarcets (segons la mida)
  2.  250 g pinetells o rovellons
  3.  2 cebes de figueres
  4.  2 alls
  5.  Julivert
  6.  Oli d’oliva
  7.  Sal

Dues receptes

Calamarcets amb bolets

ELABORACIÓ

  1.  Dins una cassola escalfarem un bon raig d’oli d’oliva i courem les cebes tallades a mitges llunes fines junt amb els alls.
  2.  Quan siguin ben cuites afegirem els calamarcets nets i tallats en 2 o 3 rodelles, els donarem uns 10-15 minuts de cocció i incorporarem els bolets.
  3.  Rectifiqueu de sal i pebre.

La segona recepta que proposa la Mireia Carbó és coca d’oli amb bolets i borifarra:

Coca d’oli amb bolets i borifarra

INGREDIENTS

  1.  300 g bolets
  2.  2 botifarres
  3.  2 cebes tendres
  4.  PER A LA BASE DE 2 COQUES GRANS:
  5.  200 ml aigua amb gas o sifó
  6.  500 g de farina
  7.  100 ml oli d’oliva
  8.   50 ml de vi blanc
  9.  Sal

Dues receptes

Coca d’oli amb bolets i borifarra

ELABORACIÓ

  1.  Mesureu tots els líquids dins un got mesurador. Barregeu dins un bol la farina amb els líquids i pasteu fins a aconseguir una massa homogènia.
  2.  Tapeu i deixeu reposar durant 10 minuts per tal que perdi nervi.
  3.  Mentrestant, talleu la ceba a mitges llunes ben fines.
  4.  Feu boletes amb la botifarra sense la tripa.
  5.  Netegeu els bolets i salteu-los a la paella amb uns alls i julivert
  6.  Estireu-la amb un corró o amb les mans humides d’oli.
  7.  Coeu la coca sobre paper de forn a 180º C durant 10-12 minuts. Sola, sense res al damunt.
  8.  Traieu a coca i poseu-li per damunt la ceba i la botifarra i els bolets. Torneu-la al forn i coeu-la durant 15 minuts. Fins que la massa sigui ben cuita.

Blai Morell

RAC1

Consulta números anteriores

Síguenos en Instagram y Facebook

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights