Dues receptes
Dues receptes. Diuen que hi ha més d’un milió de boletaires a Catalunya, i la fal·lera és tal que fins i tot hi ha fires dedicades el bolet, com la que se celebra a Llagostera. Què tenen que tothom s’hi llença a la seva cerca quan arriba aquest temps? El que sí que sembla que es confirma és que aquesta serà una de les millors temporades dels darrers temps. I de bolets hem volgut parlar amb la Mireia Carbó i en Pere Puigbert, el duet Pimpinela del Via lliure del Xavi Bundó. Però no de qualsevol bolet, sinó dels reis: els ous de reig, els rovellons i els pinetells.
Amb en Pere Puigbert hem parlat dels preus, que no són baixos precisament, les zones on es poden trobar, quan acostumen a sortir i la seva conservació, mentre que amb la Mireia Carbó hem parlat del seu gust i de com es poden menjar, especialment l’ou de reig, que es pot menjar a la brasa, fregit o cru, i que no és recomanable combinar-lo amb productes que puguin amagar el seu sabor.
abans de sortir a buscar bolets: «Compte amb els fredolics aquesta temporada»
Dues receptes
I a més, ens ha portat dues receptes amb bolets, en aquest cas, rovellons i/o pinetells que són un triomf absolut!
Calamarcets amb bolets
INGREDIENTS
- 8 calamarcets (segons la mida)
- 250 g pinetells o rovellons
- 2 cebes de figueres
- 2 alls
- Julivert
- Oli d’oliva
- Sal
Dues receptes
Calamarcets amb bolets
ELABORACIÓ
- Dins una cassola escalfarem un bon raig d’oli d’oliva i courem les cebes tallades a mitges llunes fines junt amb els alls.
- Quan siguin ben cuites afegirem els calamarcets nets i tallats en 2 o 3 rodelles, els donarem uns 10-15 minuts de cocció i incorporarem els bolets.
- Rectifiqueu de sal i pebre.
La segona recepta que proposa la Mireia Carbó és coca d’oli amb bolets i borifarra:
Coca d’oli amb bolets i borifarra
INGREDIENTS
- 300 g bolets
- 2 botifarres
- 2 cebes tendres
- PER A LA BASE DE 2 COQUES GRANS:
- 200 ml aigua amb gas o sifó
- 500 g de farina
- 100 ml oli d’oliva
- 50 ml de vi blanc
- Sal
Dues receptes
Coca d’oli amb bolets i borifarra
ELABORACIÓ
- Mesureu tots els líquids dins un got mesurador. Barregeu dins un bol la farina amb els líquids i pasteu fins a aconseguir una massa homogènia.
- Tapeu i deixeu reposar durant 10 minuts per tal que perdi nervi.
- Mentrestant, talleu la ceba a mitges llunes ben fines.
- Feu boletes amb la botifarra sense la tripa.
- Netegeu els bolets i salteu-los a la paella amb uns alls i julivert
- Estireu-la amb un corró o amb les mans humides d’oli.
- Coeu la coca sobre paper de forn a 180º C durant 10-12 minuts. Sola, sense res al damunt.
- Traieu a coca i poseu-li per damunt la ceba i la botifarra i els bolets. Torneu-la al forn i coeu-la durant 15 minuts. Fins que la massa sigui ben cuita.
RAC1
Consulta números anteriores