Els errors més comuns
Els errors més comuns. Si tens la pantalla del mòbil ratllada o deteriorada, o si té unes taques estranyes que no saps com treure-les, és probable que hagis fet alguna cosa malament. Potser no és una qüestió de mala sort, sinó d’un mal manteniment.
Si notes que les fotos queden com si hi hagués boira, és probable que el causant hagi estat un mal hàbit de neteja. Per això és important que sàpigues quins són els principals errors que es cometen a l’hora de netejar el mòbil segons una informació facilitada pel fabricant de telèfons i tauletes SPC.
1. Fer servir productes de neteja inadequats
L’ús de productes com l’alcohol, el lleixiu o netejadors que tinguin amoníac pot fer malbé les pantalles i altres superfícies. Aquests productes contenen substàncies químiques que poden deteriorar les capes protectores de les pantalles, cosa que provoca danys permanents, com ara taques o la reducció de la sensibilitat en el cas de les pantalles tàctils. És preferible fer servir un drap de microfibra suau i lleugerament humit amb aigua o solucions específiques per a pantalles i superfícies de dispositius electrònics.
2. Aplicar el líquid directament al dispositiu
Ruixar líquids sobre la superfície d’un dispositiu electrònic és un error molt comú que pot tenir conseqüències greus. Els telèfons intel·ligents i les tauletes tenen ranures per connectar cables o simplement per garantir una ventilació correcta. Aplicar-hi líquid directament pot provocar que es filtri aquest líquid i que es malmetin components interns fonamentals com ara la bateria. Per això, la millor manera de netejar els dispositius és humitejar lleugerament un drap i fregar la pantalla fins que recuperi la brillantor original.
Els errors més comuns
3. Passar per alt ports i obertures
Amb el temps, l’acumulació de pols i brutícia als ports de càrrega, altaveus o entrades d’auriculars pot afectar el rendiment del dispositiu, per això és molt important fer-ne una neteja periòdica. Es pot fer amb aire comprimit o amb un escuradents de plàstic dissenyat específicament per a aquesta tasca, i cal evitar els objectes afilats o metàl·lics; així ens assegurem que netegem correctament el dispositiu sense perjudicar mai cap component intern.
4. No apagar el dispositiu abans de netejar-lo
Netejar el dispositiu mentre està encès o connectat al corrent pot suposar un risc significatiu tant per a l’usuari com per al mateix aparell. Per això, cal apagar sempre el dispositiu abans de netejar-lo i desconnectar-lo del carregador. Un cop apagat i desconnectat, es poden netejar les superfícies de l’aparell amb seguretat.
5. No netejar les fundes o protectors de pantalla
Sovint es comet l’error de centrar-se únicament en la neteja del dispositiu, i no es té en compte que les fundes i els protectors de pantalla també acumulen brutícia de l’ús diari. Aquests elements, en estar en contacte constant amb les mans i altres superfícies, es poden convertir en un focus de bacteris si no es netegen regularment. Pel que fa a la funda, si és de silicona es pot rentar amb aigua i sabó. Això sí, cal eixugar-la bé abans de tornar-la a posar. D’altra banda, els protectors de pantalla es poden netejar de manera semblant a la pantalla del dispositiu, amb un drap de microfibra i una solució adequada.
Els errors més comuns
6. Netejar la càmera amb qualsevol teixit
És molt freqüent que en notar empremtes o brutícia a la lent de la càmera del telèfon o tauleta, la inèrcia sigui fregar-la amb la peça de roba que portem posada o amb qualsevol tela que tinguem a l’abast. No obstant això, aquest mètode pot portar més problemes que beneficis, ja que podem ratllar la delicada superfície de la lent i provocar que les imatges es vegin borroses o amb centellejos indesitjats. La millor manera de netejar la lent de la càmera és fent servir un drap de microfibra que està dissenyat específicament per a superfícies delicades, és molt suau i no genera una fricció que pugui fer malbé el vidre.
Aquestes solucions als errors més comuns a l’hora de netejar el mòbil allargaran la vida del dispositiu, n’asseguraran un millor funcionament i en propiciaran un ús més segur.
Víctor Endrino Cuesta
Redactor de RAC1
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias;La Prensa