Magda Carlas
Magda Carlas. Els cacauets han estat des de sempre presents a l’aperitiu, per acompanyar una copa o com a refrigeri, però també han tingut fama de tenir poc valor nutricional i d’engreixar.
Al pòdcast Respostes que alimenten, però, la metgessa i nutricionista Magda Carlas, tot això són falses creences perquè, tot i que «el 50% és greix, té molta energia» i és, per tant, «un aliment amb molts nutrients«.
El 50% del cacauet és greix, té molta energia, però és un aliment que té molts nutrients
Magda Carlas
Metgessa i nutricionista
Segons Carlas, al cacauet no li donem gaire valor i pensem que és una fruita seca, com l’avellana o l’ametlla, però «és un llegum, com un pèsol, una fava o un cigró». De fet, la doctora explica que és una llavor subterrània que «té proteïnes, carbohidrats, fibra, minerals, vitamines i greixos«.
El cacauet «conté un 25% de proteïnes vegetals, la meitat dels seus greixos són monoinsaturats, com els de l’oli d’oliva, i també té vitamina B3 i E, un potent antixodiant»
El cacauet conté un 25% de proteïnes vegetals, la meitat dels seus greixos són monoinsaturats (com els de l’oli d’oliva) i també té vitamina B3 i E, un potent antioxidant
Magda Carlas
Metgessa i nutricionista
La metgessa i nutricionista considera que el cacauet és un aliment molt recomanable, per exemple per a persones amb malaltia vascular o colesterol elevat perquè té petites quantitats d’omega-3, i subratlla que «si es consumeix en la seva dosi adequada no ha d’engreixar-nos«.
RAC1