16.7 C
Castelldefels
miércoles, septiembre 28, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Carxofes del Baix Llobregat per a les residències de gent gran

Són unes 11.000 persones, entre residents i professionals, les que rebran, a les residències de gent gran de la comarca, entre elles les de Castelldefels, prop de 5.700 quilos de carxofes. El producte procedeix de les cooperatives Agrària Santboiana i Agrícola del Prat, en agraïment per “l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la covid-19 a través del consum de l’hortalissa més representativa del territori, la carxofa”, segons l’organització d’aquesta iniciativa.

Aquesta acció de repartiment de carxofes acabades de collir té el suport econòmic i logístic dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Família; del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat; i del projecte cooperatiu de distribució RodaPrat.

La distribució tindrà lloc del 12 al 18 d’abril. Al llarg d’aquests dies, les 134 residències d’aquest territori rebran carxofa acabada de collir acompanyada de propostes de receptes per a cuinar-la.

“Gràcies des del Baix Llobregat”

La iniciativa porta per nom “Gràcies des del Baix Llobregat”, i s’ha dut a terme anteriorment sota el nom de “Gràcies des de les Terres de l’Ebre” (amb la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i taronges a les de Barcelona), i “Gràcies des de Valls” (amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona). En aquestes ocasions, ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.

Aquests repartiments es porten a terme en el marc de la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat, entre diferents sectors de la població.

La carxofa és un aliment de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines, i amb una baixa aportació d’energia. L’organització de la iniciativa subratlla que és una hortalissa “de proximitat, de plena temporada, de gran qualitat i versatilitat gastronòmica, molt apreciada i distingida en tota la Mediterrània”.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,502SeguidoresSeguir
20,100SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?