Dues receptes
Dues receptes. El mango és la tercera fruita tropical en termes de producció i importació a nivell mundial, immediatament situat després del plàtan i la pinya tropical. De fet, gairebé el 80% de la seva producció prové d’Àsia. Però des de fa uns quants anys s’ha convertit en una fruita present a les nostres taules. I és per això que la Mireia Carbó, propietària de l’escola de cuina que porta el seu nom, i l’enginyer agrònom Pere Puigbert, fundador de Fruites Núria, han volgut dedicar-li la secció de Cuina del Via lliure del Xavi Bundó.
Com és una fruita que necessita un clima molt càlid, a Catalunya no existeixen productors de mango, i pel que fa a l’estat espanyol, la producció es concentra a Andalusia, concretament a Màlaga. En Pere ens ha explicat que fa unes setmanes que va començar la collita, encara que se’n troba tot l’any, ja que hi ha diversos països productors que tenen èpoques diferents de collita.
Dues receptes
També ens ha explicat que es tracta d’una fruita delicada, que és el color de la polpa i no el de la pell el que determina la seva maduresa, del que hem de tenir en compte a l’hora de triar-lo i, sobretot, de la seva conservació: només els hem de posar a la nevera si els volem consumir freds abans de servir-los, i millor si no és massa temps.
I pel que fa al seu ús a la cuina, la Mireia ens ha explicat el joc que ens pots donar, especialment a les postres, però també a amanides i cebiches, i ens ha portat dues receptes on el mango n’és un dels principals protagonistes.
Dues receptes
Granissat de mango i formatge
INGREDIENTS
- 600 g de polpa de mango (2-3 unitats)
- 10 formatgets en porcions triangulars
- 150 g de sucre
- 300 ml d’aigua
Dues receptes
ELABORACIÓ
- Prepareu un almívar amb el sucre i l’aigua coent-ho tot en un cassó fins que el sucre es dissolgui, durant uns 4-5 minuts aproximadament. Retireu-ho del foc.
- Poseu la polpa dels mangos i els formatgets en un robot elèctric i tritureu-los. Pel tub del robot afegiu-hi, a poc a poc, l’almívar encara calent.
- Col·loqueu la barreja en un recipient i congeleu-ho fins que quedi ferm.
- Amb una forquilla rasqueu el granissat i serviu-lo en copes.
Dues receptes
Amanida ‘Bobby’
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1Per a l’amanida:
- 400 g mongeta ‘Bobby’
- 1 mango
- 150 g formatge fresc o parmesà
- 1 bosseta crostons de pa
- 25 g nous
- 2Per a la vinagreta de maduixes:
- 6 maduixes
- 100 ml d’oli d’oliva
- Vinagre de Mòdena
- Sal i pebre
Dues receptes
ELABORACIÓ
- Netegeu les mongetes i bulliu-les amb aigua i sal fins que siguin tendres. Refredeu-les amb aigua i glaçons.
- Barregeu les mongetes amb la resta d’ingredients.
- Per a la vinagreta, tritureu les maduixes amb l’oli, afegiu vinagre al gust, amb un pessic de sal i pebre.
- Serviu l’amanida amb la vinagreta.
- Peleu el mango i talleu-lo a daus.
Blai Morell
A RAC1 des del 2001. Redactor i guionista del ‘Via Lliure’. Crític de cinema i sèries, i membre dels Pantalleros.