11.3 C
Castelldefels
domingo, enero 19, 2025
0,00€

No products in the cart.

Ni en una bossa de plàstic ni en una de tela: el truc per conservar el pa segons un forner

Ni en una bossa

Ni en una bossa. Malgrat que el pa és un aliment que requereix pocs ingredients i és fidel acompanyant en la majoria de menjars, mantenir el seu millor estat és una activitat difícil. En la majoria d’ocasions es torna gomós o dur. Fins i tot pot presentar floridures. 

Per això, el forner holandès Joost Arijs ha revelat quin és el truc per conservar el pa en el millor estat possible. I a diferència del que molts pensem, mantenir-lo emmagatzemat en una bossa de plàstic no és la millor opció.

El pa es conserva molt millor si el conservem sencer i no tallat
El pa és un aliment present a la majoria de cases cada dia, però a vegades no el conservem de la millor manera.CC0

De fet, és contundent: “Mai en una bossa de plàstic”, afirma categòricament. Encara que sembla una solució pràctica i fàcil, l’ús de plàstic per emmagatzemar pa impedeix que es ventili adequadament, la qual cosa afecta la seva textura i qualitat.

Les bosses de plàstic retenen la humitat al seu interior. Això provoca que el pa perdi la seva escorça cruixent i es torni tou i «xicletós» ràpidament. A més, l’excés d’humitat facilita l’aparició de floridura.

Ni en una bossa

Una vegada que la floridura comença a formar-se, no hi ha més remei que llençar el pa, ja que és perillós consumir-lo en aquell estat. Guardar-lo en recipients hermètics, ja siguin de plàstic o vidre, tampoc no és recomanable, per les mateixes raons.

.
El paper permet que el pa ‘respiri’ i evita que es floreixi abans.CC0

“L’ideal és emmagatzemar-lo en una bossa de paper”

El que has de fer

Per conservar el pa fresc per més temps, l’adequat seria utilitzar una bossa de paper, indica Joost Arijs. Les fleques solen utilitzar aquest tipus d’embolcall per una raó; permet que el pa “respiri”, ajudant a conservar el seu estat i evitant la formació de floridura. És un truc senzill, però de vital importància per evitar trobar-nos el pa florit i en mal estat i, així, poder gaudir un bon pa cruixent durant més temps.

Óscar Rey / La Vanguardia RAC1

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights