Mireia Carbó
Mireia Carbó. Fa només una setmana el Via lliure del Xavi Bundó obria el meló de la cuina amb microones a la secció que comanda la Mireia Carbó, propietària de l’escola de cuina que porta el seu nom i la xef de capçalera del programa. Va fer un petit tast amb una recepta que reunia patates amb ceba i ou (no) ferrat. Però queadava pendent un menú complet amb primer, segon i postres. I ha volgut saldar el deute que la manca de temps no li va permetre.
Però abans ens ha volgut ensenyar el rendiment que li podem treure a aquest electrodomèstic desaprofitat que serveix per alguna cosa més que per escalfar la llet o la safata de menjar preparat de torn. Per exemple, es pot fer una truita de patates o es poden coure verdures.
Aquest és el menú que ens ha proposat la Mireia Carbó:
Sopa de verdures amb coco
Ingredients
- 1 carabassó
- 1 pastanaga
- 1 patata
- 1 ceba petita
- 1 gra d’all
- 400 ml de brou de verdures o aigua
- 200 ml de llet de coco (1/2 llauna) o 3 Formatgets
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
Elaboració
- En un recipient apte per al microones, barreja la mostassa, la mel, la salsa de soja, l’all picat i l’oli d’oliva.
- Salpebreu els filets de pollastre. Col•loqueu-los en un plat apte per a microones i aboqueu-hi la salsa per damunt, la carn ha de quedar ben impregnada.
- Cobreix el plat amb amb una tapa de microones i cuineu-lo a màxima potència durant 4-5 minuts. A meitat del temps, obre el microones i gira la carn perquè es cuini uniformement.
- Si necessiteu més temps, cuina en intervals d’1 minut, revisant constantment perquè no s’assequin.
- Un cop llestos, serveix amb la salsa per damunt.
- Decora amb una mica de julivert fresc picat si ho desitges
Mireia Carbó
Pollastre amb salsa de mostassa i mel
Ingredients
- 1 pit de pollastre tallats a filets (pots fer servir filets de llom si prefereixes)
- 2 cullerades de mostassa de Dijon
- 1 cullerada de mel
- 2 cullerades de salsa de soja
- 2 dents d’all picades
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
Elaboració
- En un recipient apte per al microones, barreja la mostassa, la mel, la salsa de soja, l’all picat i l’oli d’oliva.
- Salpebreu els filets de pollastre. Col·loqueu-los en un plat apte per a microones i aboqueu-hi la salsa per damunt, la carn ha de quedar ben impregnada.
- Cobreix el plat amb una tapa de microones i cuineu-lo a màxima potència durant 4-5 minuts. A meitat del temps, obre el microones i gira la carn perquè es cuini uniformement.
- Si necessiteu més temps, cuina en intervals d’1 minut, revisant constantment perquè no s’assequin.
- Un cop llestos, serveix amb la salsa per damunt
- Decora amb una mica de julivert fresc picat si ho desitges.
Mireia Carbó
Brownie de xocolata al microones
Ingredients
- 125 g xocolata per a postres
- 125 g sucre
- 100 g mantega
- 80 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 3 Ous
- 1 Grapat de nous o avellanes pelades

Elaboració
- Preparem tots els ingredients.
- Pintem el motllo amb mantega i empolvorem amb farina, un motlle que es pugui anar al microones. Jo ho faig amb un de vidre o de silicona, d’uns 22 cm de diàmetre.
- Posem, en un bol, la mantega amb la xocolata, i ho desfem al microones. El millor és donar-li calor un minut, traiem i remenem i si no està desfet, tornem, però sempre a intervals curts de temps, perquè no se’ns cremi la xocolata.
- Barregem els ous amb el sucre, fins que quedin ben escumosos.
- Afegim la xocolata desfeta i barregem (ull, que no estigui molt calenta).
- Incorporem la farina, barrejada amb el llevat, les nous i el bolquem en el nostre motlle.
- El posem al microones durant 6 minuts a màxima potència i ho deixem reposar 5 minuts més, dins de microones. (el temps pot variar depenent de la potència del forn)
- Deixem refredar i desmotllem.
- Si el voleu fer al forn tradicional, l’haureu de preescalfar a 170C i coure’l durant uns 15 minuts.
Mireia Carbó
Flam de blat de moro
Ingredients per a quatre persones
- 1 pot de blat de moro
- ¼ de litre de llet
- 50 g de sucre
- 3 ous petits
- Per al caramel: 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades d’ aigua
- Mantega + farina, per pintar el motlle

Elaboració
- En un motlle de pirex poseu el sucre i l’aigua i coeu-ho al microones uns 3 minuts a potència màxima, tot remenant de tant en tant.
- Tritureu els ingredients del flam fins aconseguir una mescla homogènia.
- Coleu-ho pel colador xinès dins el motlle.
- Coeu el flam 4 minuts a màxima potència (900 w) i 4 minuts a mitjana potència (450 w). Deixeu-lo reposar 5 minuts dins el microones.
- Serviu-lo fred
RAC1

Blai Morell
A RAC1 des del 2001. Redactor i guionista del ‘Via Lliure’. Crític de cinema i sèries, i membre dels Pantalleros.
Consulta números anteriores