Free Porn
xbporn
https://www.bangspankxxx.com
voguerre
southampton escorts
15.4 C
Castelldefels
viernes, octubre 4, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Per què no hauries de tornar a congelar mai un aliment descongelat, segons una tecnòloga d’aliments

Per què no hauries

Per què no hauries. El congelador és un electrodomèstic de gran ajuda a l’hora de combatre el desaprofitament d’aliments. Ja sigui perquè has comprat molta quantitat d’algun aliment i el congeles per tenir-lo disponible per a més endavant o bé perquè t’ha sobrat algun plat cuinat i desitges conservar-lo per a una altra ocasió.

Sigui quin sigui el teu cas, el que no has de fer mai és tornar a congelar un aliment que ja has congelat prèviament. Per exemple, res de congelar una safata de pits de pollastre, descongelar-la, cuinar-ne algunes i tornar a congelar la resta. Una tecnòloga dels aliments explica per què aquesta pràctica suposa un risc per a la salut.

RAC1

El risc de congelar un aliment prèviament descongelat

Mariana Zapién, enginyera en aliments, ha compartit al seu perfil d’Instagram (@ingdetusalimentos, amb 568.000 seguidors), un vídeo on destaca tres coses que no fa mai a la cuina des de la seva perspectiva com a experta en seguretat alimentària.

La primera d’aquestes qüestions és descongelar i tornar a congelar un mateix producte. «En fer això pots danyar l’estructura dels aliments, fent que perdin aigua en descongelar-se i es creïn vidres de gel irregulars en tornar-los a congelar», explica l’especialista. Afegeix que «això fa que pugui afectar el sabor i la textura, disminuint la seva qualitat».

Per què no hauries

Però a més, tornar a congelar un aliment descongelat «incrementa el risc que creixin microorganismes i, per tant, de patir malalties que es transmeten a través d’aliments». Així doncs, Zapién aconsella que si congeles aliments, és millor guardar-los dividits en porcions per no descongelar-lo tot després.

A més a més, si descongeles tot l’aliment, cuina’l completament i una vegada cuinat sí que pots tornar a congelar-lo. De manera que, per exemple, podries descongelar carn picada, fer una bolonyesa i congelar la bolonyesa ja cuinada.

Altres pràctiques perilloses a la cuina

Una altra pràctica que desaconsella l’experta és utilitzar carmanyoles de plàstic fetes malbé. «L’ús d’aquests contenidors en mal estat pot propiciar la migració de substàncies i microplàstics als aliments», adverteix, subratllant que a més són difícils de rentar i desinfectar. «El correcte és utilitzar tàpers en bon estat i descartar aquells vells o fets malbé, i donar-los un ús que no involucri emmagatzemar aliments», indica.

Finalment, tampoc no hem de tallar la part amb floridura d’un aliment i consumir-ne la resta. L’enginyera posa en relleu que, encara que nosaltres no ho vegem, «hi ha estructures microscòpiques que ja han envaït l’aliment».

Per què no hauries

«Això pot ser perjudicial perquè poden provocar reaccions al·lèrgiques, problemes respiratoris o micosi, entre altres malalties més greus», de manera que «el correcte és descartar-los completament», conclou.

Alicia rivera / La Vanguardia RAC1

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,000SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights