23.9 C
Castelldefels
jueves, octubre 6, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Fideuà de marisc

La fideuà és una preparació molt similar a la paella que en comptes d’arròs porta fideus. No deixis de preparar aquesta deliciosa recepta que està per llepar-se els dits. El resultat és un plat més lleuger que la paella, amb una textura diferent però igualment deliciosa.

No és una preparació difícil de fer. L’única cosa que necessites és comptar amb ingredients frescos i tenir un bon brou de peix, que a la fi és el que li aporta tot el sabor a aquesta preparació.

Ingredients

• 1 litre i mig de brou de peix

• 500 gr de fideus número 2

• 600 gr de musclos amb closca

• 300 gr de llagostins pelats

• 500 gr de sípia trossejada

• 2 tomàquets

• 1 ceba

• 2 grans d’all

• Sal i pebre

• Oli d’oliva extra verge

• All i oli, per acompanyar

• 3 brins de safrà (opcional)

• 2 cullerades de concentrat de pebrot vermell o nyora (opcional)

Cal comptar amb una paella o una paella gran per elaborar aquest plat.

Pots canviar el marisc per aquells que més t’agradin. També pots afegir alguns trossos de peix blanc per donar-li encara més gust de la preparació.

Passos per elaborar-la

Escalfar en una olla un litre i mig de brou de peix natural. Pots fer-ho tu mateix o comprar-fet (tracta que sigui de bona qualitat ja que és fonamental per donar-li sabor a aquest plat). Si tens concentrat de pebrot vermell o nyora afegir 2 cullerades a el brou i remenar. Afegir també els brins de safrà (tots dos li aportaran sabor i color a la fideuà). Mantenir tapat i calent.

1. Tritureu o picar a trossets molt petits el tomàquet, la ceba i els alls. Sobre una paella o paella gran escalfar 1 raig d’oli d’oliva i afegir el tomàquet, ceba i all triturat o picat. Sofregir per uns 10 minuts fins que la barreja es redueixi, s’estovi (en cas d’estar a trossets) i es torni d’un color més intens.

2. Afegir les gambetes (nets i pelats) i la sípia o calamar trossejat i sofregir per alguns minuts juntament amb el sofregit de tomàquet. Condimentar amb un pessic de sal i un pessic de pebre. Retirar i reservar o deixar en un extrem de la paella. Afegir un rajolí d’oli d’oliva i torrar lleugerament els fideus per un parell de minuts. Tornar a afegir el marisc i el sofregit, barrejar tot bé i de manera homogènia (procurant que quedin els mariscs ben repartits).

3. Afegir ⅔ de brou de peix ben calent a la barreja fins a cobrir i esperar que el brou s’absorbeixi (aproximadament 10 minuts).

4. Mentre es cuina la fideuà, fer els musclos a el vapor. Netejar molt bé els musclos (amb l’ajuda d’un ganivet) per eliminar residus. Rentar-los amb abundant aigua. En una olla gran posar els musclos, un rajolí d’oli d’oliva, una llimona a trossos, un parell de fulles de llorer i pebre a gust juntament amb ⅓ d’aigua. Remenar una mica perquè l’amaniment arribi a tots els musclos, tapar i portar a foc mitjà per 6 a 8 min aproximadament, o fins que comencin a obrir-se. Retirar i reservar.

5. Posar els musclos sobre la fideuà i afegir la resta de brou que queda. Cal esperar que es absorbeixi a l’90%.

6. Per acabar pots simplement esperar que tot el brou s’absorbeixi, provar per confirmar que els fideus estiguin tendres (si no afegir una mica d’aigua bullint), apagar el foc i tapar amb un drap durant alguns minuts. Una altra és acabar-ho en el forn. Col·locar la paella dins el forn preescalfat per 5 minuts a 180 graus perquè es dauri lleument per dalt i s’acabi d’absorbir el brou, retirar i tapar amb un drap de cuina durant uns minuts.

7. A l’hora de retirar el drap els fideus haurien d’estar mirant cap amunt (si això no succeeix no passa res). Servir acompanyat de salsa allioli per donar-li el toc final.

Recepta: Kath Behrens (El sabor de lo bueno)

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,514SeguidoresSeguir
20,100SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?