Amanida de pasta
Amanida de pasta. Encara que aquesta combinació d’ingredients funciona
molt bé, no cal que facis servir els mateixos. Dona curs a la teva
imaginació i sortida al que tinguis a la nevera. I si no vols bullir el
pollastre, fes-ho a la planxa. Quedarà menys sucós, però
estalviaràs temps de preparació.
Amanida de pasta
Ingredients Per a 2 persones
Pasta curta seca 200 gr
Un pit de pollastre cuit
Sis tomàquet cherry
Mini mozzarella fresca
Tomàquet sec en oli
Olives
Formatge parmesà a lesques
Oli d’oliva verge extra 40 ml
Pest d’alfàbrega 10 ml
Rúcula
Amanida de pasta
Com fer-la
Coem el pit de pollastre en una cassola amb abundant aigua salada
durant 20 minuts. La retirem i la deixem refredar completament
abans de tallar en petits trossos, ja sigui a rodanxes, a daus o com
més t’agradi. Alhora coem la pasta al dente i la refredem en aigua molt freda
per tallar la cocció.
Tallem els tomàquets xerri i les mini
mozzarelles per la meitat. Piquem els tomàquets secs i fem
llesques amb el formatge parmesà. Batem bé l’oli amb el pesto
d’alfàbrega per tal d’obtenir un amaniment emulsionat i cremós.
Muntem l’amanida barrejant la pasta amb el pollastre, els
tomàquets Xerri, la mozzarella, els tomàquets secs i les olives.
Aboquem l’amaniment i remenem bé. Hi afegim les llesques de
parmesà i unes quantes fulles de ruca en el moment de servir.